Ford Media Center

Preview: Onthulling geheel nieuwe Ford Focus RS in Keulen

  • Ford onthult de geheel nieuwe Focus RS tijdens een speciaal evenement in Keulen, Duitsland. Het evenement is wereldwijd live te volgen om 13:45uur op dinsdag 3 februari.
  • De onthulling van de derde generatie Focus RS vindt plaats in de stad waar de RS-badge ooit is geïntroduceerd.

AMSTERDAM, 30 januari 2015 – De geheel nieuwe Ford Focus RS zal  op 3 februari om 13:45 uur worden onthuld tijdens een speciale presentatie in Keulen, Duitsland. Het evenement vindt plaats in Keulen op het terrein van Ford Europa waar de RS-badge 48 jaar geleden is geïntroduceerd.

Naast het onthullen van de derde generatie van de Ford Focus RS, zal tijdens het evenement ook de innovatieve en technologische vooruitgang van de RS uitgelicht worden.

Gastheren van het evenement zijn Jim Farley, executive vice president en president van Ford in Europa, het Midden-Oosten en Afrika; Raj Nair, Group Vice President, Global Product Development en Ford of Europe; Joe Bakaj, Vice President, Product Development. Zij zullen dinsdag door een aantal zeer speciale gasten worden bijgestaan om mee te praten over de 30e Ford met RS-badge.

Het evenement is via livestreaming te volgen op http://www.gofurtherlive.com op 3 februari vanaf 13:30uur. Een volledig persbericht en meer media uitingen zullen beschikbaar worden gesteld op http://focusrs.fordpresskits.com om 14:30uur op 3 februari.

Over Ford Motor Company

Ford Motor Company is gevestigd in Dearborn, Michigan (VS), en is een toonaangevend bedrijf in de auto-industrie. Het bedrijf houdt zich op zes continenten bezig met de fabricage of distributie van auto's. Het bedrijf beschikt wereldwijd over ongeveer 189.000 medewerkers en 65 fabrieken en exploiteert de merken Ford en Lincoln. Via Ford Motor Credit Company biedt het bedrijf financiële diensten aan. Ga naar www.corporate.ford.com voor meer informatie over de producten van Ford.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 47.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 23 productiefaciliteiten (12 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 11 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission