Ford Media Center

Ford Ranger bestverkochte pick-up in Europa en enige met Euro NCAP-score van vijf sterren

  • Ford Ranger is de meest verkochte pick-up in Europa na een sterke verkoopgroei (met 32 procent) in de eerste elf maanden van 2015*
  • De nieuwe Ranger – eind 2015 in Europa geïntroduceerd – is nog steeds de enige pick-up met een score van vijf sterren bij Euro NCAP, de onafhankelijke organisatie op het gebied van botsproeven
  • Nieuwe versie van toonaangevende pick-up biedt ook geavanceerde voorzieningen voor bestuurdersassistentie, zoals Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control en Traffic Sign Recognition
  • De Ranger heeft een gedurfd nieuw uiterlijk en nog betere motoren die tot 17 procent minder brandstof verbruiken**

Amsterdam, 24 december 2015 – De Ford Ranger is de populairste pick-up in Europa, met 25.500 verkochte auto's in de eerste elf maanden van 2015, een stijging van 32 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Sinds de introductie eind 2011 hebben de verkoopcijfers van de huidige Ford Ranger in Europa een snelle groei laten zien. Het marktaandeel van de Ranger is in de twintig traditionele Europese markten van Ford* gestegen van 11,7 procent in 2012 naar 23,5 procent in de eerste tien maanden van dit jaar. Op het moment dat Ford eind 2015 op het punt staat een nieuw Ranger-model te introduceren, met een gedurfd nieuw uiterlijk, ultramoderne technologieën en een lager brandstofverbruik, neemt de vraag van consumenten sterk toe.

De nieuwe Ford Ranger Double Cab behoudt de in 2012 behaalde maximale score van vijf sterren bij Euro NCAP. Daarmee is de auto de enige in zijn segment die de hoogste bekroning krijgt van de onafhankelijke organisatie op het gebied van botsproeven.

“De combinatie van allround capaciteiten, stoere styling en veiligheid van de Ranger blijkt nog steeds onverslaanbaar,” zegt Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Het aantal orders voor onze nieuwe Ranger is op dit moment al hoger dan verwacht – vooral voor het paradepaardje, de Wildtrak met zijn exclusieve exterieur- en interieurontwerp en de opvallende kleur Pride Orange.”

De nieuwe Ford Ranger heeft een reeks bestuurdersassistentietechnologieën voor meer comfort en gebruiksgemak. Zo beschikt de bestuurder onder andere over Lane Keeping Alert en Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, Traffic Sign Recognition, Park Assist voor en achter, Rear View Camera en een geavanceerd Electronic Stability Control-systeem dat speciaal is ontwikkeld voor het zware werk. Met dit systeem wordt onder meer voorkomen dat de aanhanger gaat slingeren.

Andere slimme technologieën zijn bijvoorbeeld het spraakgestuurde SYNC 2-connectiviteitssysteem van Ford, Hill Launch Assist, Hill Descent Control, Adaptive Load Control en Emergency Brake Assistance.

De nieuwe Ranger beschikt over een reeks efficiënte aandrijvingen die worden ondersteund door Auto-Start-Stop-technologie, nieuwe eindreducties en voor het eerst elektrische stuurbekrachtiging. Deze voorzieningen maken dat het brandstofverbruik tot wel 17 procent** lager ligt.

* Ford of Europe reports its sales for the 20 European main markets where it is represented through National Sales Companies. The Euro 20 markets are: Austria, Belgium, Britain, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Spain, Romania, Sweden and Switzerland.

** Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaardtestprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde. De resultaten in mpg komen ook overeen met deze Europese rijcyclus en worden vermeld in Britse gallons. De resultaten kunnen afwijken van brandstofverbruikcijfers in andere regio's in de wereld doordat in deze markten andere rijcycli en voorschriften van toepassing zijn.

Over Ford Motor Company

Ford Motor Company is gevestigd in Dearborn, Michigan (VS), en is een toonaangevend bedrijf in de auto-industrie. Het bedrijf houdt zich op zes continenten bezig met de fabricage of distributie van auto's. Het bedrijf telt wereldwijd ongeveer 197.000 medewerkers en 67 fabrieken en exploiteert de merken Ford en Lincoln. Via Ford Motor Credit Company biedt het bedrijf financiële diensten aan. Ga naar www.corporate.ford.com voor meer informatie over de producten van Ford.

Ford Europa

fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission