Ford Media Center

Ford wordt exclusieve leverancier van personenauto’s en bedrijfswagens voor topwielerploeg Team Sky

  • Ford Motor Company sluit meerjarige samenwerkingsovereenkomst met Team Sky en wordt exclusieve leverancier van personenauto’s en bedrijfswagens voor de topwielerploeg
  • De drievoudige winnaar van de Tour de France gaat de nieuwste auto’s van Ford gebruiken ter ondersteuning van het wedstrijdprogramma en daarbuiten
  • Team Sky gaat rijden in de Ford Mondeo Wagon, S-MAX en Kuga SUV, plus de Tourneo Custom people mover en Transit-bestelauto

Ford heeft vandaag een nieuwe meerjarige samenwerkingsovereenkomst met Team Sky bekendgemaakt en wordt de exclusieve leverancier van personenauto’s en bedrijfswagens voor de topwielerploeg.

Team Sky, dat de wereldberoemde Tour de France in de afgelopen vier jaar drie keer wist te winnen met Chris Froome en sir Bradley Wiggins, gaat vanaf begin 2016 de nieuwste auto’s van Ford gebruiken ter ondersteuning van het wedstrijdprogramma, inclusief de drie jaarlijkse Grand Tour-wedstrijden (Tour de France, Giro d’Italia en Vuelta a España). De wielrenners van Team Sky komen uit verschillende landen waaronder Nederland. Wout Poels komt sinds vorig jaar uit voor Team Sky.

“Onze nieuwe samenwerking met Team Sky vormt een fantastische mogelijkheid om deel uit te maken van deze opwindende sport en in aanraking te komen met een nieuw publiek van hartstochtelijke wielerfans”, aldus Roelant de Waard, vice president Marketing, Sales and Service bij Ford Europa. “Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om zowel de enthousiaste wielerfans langs het parcours van de wegwedstrijden als de tv-kijkers over de hele wereld kennis te laten maken met de meest recente producten van Ford.”

De samenwerkingsovereenkomst geeft Team Sky de beschikking over een reeks uiteenlopende Ford’s ter ondersteuning van alle belangrijke onderdelen van het wedstrijd- en niet-wedstrijdprogramma van Team Sky.

De Ford Mondeo Wagons, die zijn voorzien van het herkenbare blauw en zwart van Team Sky, worden door de ploegleiders en mecaniciens gebruikt en zijn daardoor de meest zichtbare auto’s in het peloton. Daarnaast krijgt Team Sky de beschikking over een reeks andere Ford’s die zijn voorzien van technologieën voor elk type wedstrijd of omgeving.

Alle Kuga SUV en S-MAX , evenals twee van de Mondeo Wagons, zijn voorzien van de Intelligent All-Wheel Drive-technologie van Ford. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor de harde Belgische kasseien of moeilijke Alpen-afdalingen. Deze technologie meet hoeveel grip de wielen hebben op het wegdek en kan binnen 20 milliseconden de koppelafgifte tussen de voor- en achterwielen aanpassen.

“Ford is de perfecte partner voor Team Sky. Ford combineert net als wij technologie en innovatie om te voldoen aan de specifieke en vaak variërende vereisten van een omgeving waar top prestaties geleverd moeten worden”, aldus sir David Brailsford, ploegleider van Team Sky. “De auto’s van Ford krijgen een doorslaggevende rol bij de uitvoering van het wedstrijdprogramma van Team Sky. Ford helpt ons bij ons streven naar nog grotere successen en meer overwinningen in 2016 en daarna, door ons de beschikking te geven over de juiste auto voor elke omgeving.”

De samenwerking tussen Ford en Team Sky gaat eind januari van start in de eerste koers van het Europese wedstrijdseizoen, de Majorca Challenge, die op donderdag 28 januari van start gaat.

# # #

OPMERKING VOOR DE REDACTIE:

De onderstaande tabel bevat informatie over de Ford-modellen die door Team Sky gaan worden gebruikt.

 

2016 Team Sky – Ford-wagenpark

Auto

Aantal

Rol binnen Team Sky

Uitrustingsniveau


Ford Mondeo Wagon

210-pk Titanium PowerShift




180-pk Titanium PowerShift AWD



210-pk Titanium PowerShift


10

(5)





(2)




(3)




Ploegleiders – gebruikt door ploegleiders en mecaniciens om de coureurs tijdens de race te volgen


Ploegleiders – als hierboven, maar met AWD voor belangrijke wedstrijden in Noord-Europa


Auto’s voor directieleden – gebruikt door de directie van Team Sky


5-persoons Wagon
2.0-liter TDCi-diesel (210 of 180 pk)
PowerShift-automaat met zes versnellingen
Intelligent All Wheel Drive van Ford (alleen 180-pk modellen)

Ploegleidersauto’s zijn voorzien van op maat gemaakte fietsenrekken (9 fietsen), 3 radiosystemen voor de communicatie met coureurs en andere ploegleden en audiovisuele apparatuur


Ford S-MAX

180-pk Titanium PowerShift AWD





180-pk Titanium PowerShift AWD


8

(6)






(2)




Auto’s voor verzorgers – gebruikt voor ondersteuning van de wedstrijden en verplaatsing van ploegleden op de wedstrijdlocaties (van het hotel naar de start naar de ravitailleringsposten en terug naar het hotel)


Auto’s voor vips – gebruikt voor het vervoer van belangrijke gasten en partners


7-persoons Sports Activity Vehicle
2.0-liter TDCi-diesel (180 pk)
PowerShift-automaat met zes versnellingen
Intelligent All Wheel Drive van Ford

Auto’s voor verzorgers zijn voorzien van een radiosysteem om te communiceren met de ploeg tijdens een etappe


Ford Kuga

180-pk Titanium PowerShift AWD





2


SUV’s (Sports Utility Vehicle) voor verzorgers – gebruikt voor ondersteuning van de wedstrijden en verplaatsing van ploegleden op de wedstrijdlocaties (van het hotel naar de start naar de ravitailleringsposten en terug naar het hotel)


5-persoons SUV’s
2.0-liter TDCi-diesel (180 pk)
PowerShift-automaat met zes versnellingen
Intelligent All Wheel Drive van Ford

Auto’s zijn voorzien van een radiosysteem om te communiceren met de ploeg tijdens een etappe


Ford Tourneo Custom

9-persoons Titanium


2


Personenvervoer – gebruikt voor het vervoer van ploegleden van en naar het vliegveld of hotel


9-persoons people mover
TDCi-diesel (uitrustingsniveau nog te bepalen)
Handmatige transmissie met zes versnellingen


Ford Transit Jumbo

155-pk Trend




2


Bestelauto’s – gebruikt voor de logistieke ondersteuning van elke koers, zoals het vervoer van het materiaal van de coureurs inclusief hun persoonlijke matrassen


GVW-bestelauto van 3,5 ton
2.2-liter TDCi-diesel (155 pk)
Handmatige transmissie met zes versnellingen
Jumbo-uitvoering met hoog dak en verlengde carrosserie (capaciteit 15,1 m3)

Over Ford Motor Company

Ford Motor Company is gevestigd in Dearborn, Michigan (VS), en is een toonaangevend bedrijf in de auto-industrie. Het bedrijf houdt zich op zes continenten bezig met de fabricage of distributie van auto's. Het bedrijf telt wereldwijd ongeveer 197.000 medewerkers en 67 fabrieken en exploiteert de merken Ford en Lincoln. Via Ford Motor Credit Company biedt het bedrijf financiële diensten aan. Ga naar www.corporate.ford.com voor meer informatie over de producten van Ford.

Ford Europa

fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission