Ford Media Center

Ford Performance verlengt productie van nieuwe Ford GT-supercar met twee jaar

• Ford Performance biedt nieuwe Ford GT twee productiejaren langer aan, waarmee de supercar van koolstofvezel in totaal vier jaar wordt geproduceerd • Potentiële klanten die zich al hebben ingeschreven voor aankoop van een Ford GT hoeven alleen hun aanvraag aan te passen wanneer volgende inschrijvingsperiode begin 2018 opnieuw van start gaat • Extra productie ondersteunt besluit van Ford Performance om gedurende vier jaar met Ford GT te racen in zowel IMSA als World Endurance Championship (WEC) AMSTERDAM, 19 augustus 2016 – Potentiële klanten en fans van de Ford GT kunnen zich verheugen nu Ford Performance de productie van de nieuwe supercar van koolstofvezel met twee jaar verlengt. De aankondiging werd gedaan direct nadat er brieven naar potentiële klanten zijn gestuurd om ze op de hoogte te stellen van hun inschrijfstatus voor de aankoop van de auto. De extra productie ondersteunt het recente besluit van Ford Performance om gedurende vier jaar met de Ford GT te racen in zowel de IMSA als de World Endurance Championship (WEC). “Omdat we niet genoeg Ford GT's kunnen bouwen voor iedereen die zich heeft ingeschreven, gaan we extra auto's produceren om te proberen meer van onze meest loyale Ford-ambassadeurs tevreden te stellen”, aldus Dave Pericak, Global Director van Ford Performance. “We willen de Ford GT exclusief houden, maar tegelijkertijd weten we hoe onmisbaar deze klanten zijn voor ons merk.” Productiejaar drie is bedoeld voor toewijzingen aan kandidaten die op de wachtlijst zijn geplaatst; eerder opgeschorte inschrijvingen en personen die de eerste inschrijfperiode hebben gemist, krijgen in productiejaar vier een nieuwe kans. De inschrijvingsprocedure voor het vierde productiejaar gaat begin 2018 opnieuw van start. Degenen die zich al hebben ingeschreven voor de auto, hoeven alleen hun aanvraag te updaten. “De Ford GT heeft racen in het bloed”, aldus Raj Nair, Executive Vice President, Product Development en Chief Technical Officer bij Ford. “Het model voor op de weg en de raceauto blijven gedurende de komende vier jaar zij aan zij voortleven, waarbij we volop de mogelijkheid hebben om nieuwe technologieën op of buiten het circuit te testen en waar te maken.”

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 67 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission