Ford Media Center

Robuuste Ford-sleutel voor het zware werk

  • Ford komt met een nieuwe, duurzame contactsleutel waarop zelfs de meest veeleisende bestuurder kan vertrouwen, in tegenstelling tot veel van de andere apparaten die we dagelijks gebruiken.
  • De sleutel werkt zelfs nog na onderdompeling in water, vallen op beton en blootstelling aan extreme temperaturen.
  • Wanneer de sleutel in het contact zit wordt de batterij opgeladen, zodat deze nooit leeg raakt.
  • Deze ultrabestendige sleutel wordt standaard geleverd bij de nieuwe Transit- en Transit Custom-bestelauto's, en wordt dag in dag uit intensief gebruikt door aannemers, loodgieters en koeriers.

Amsterdam, 26 augustus 2016 – Meestal verwachten we niet dat onze elektronische apparaten lang meegaan. Wegens kapotte schermen, trage software en de aantrekkingskracht van het nieuwste model, belandt menig nieuwe smartphone, tablet en laptop al na een paar jaar in de prullenbak.

Ford introduceert nu een zeer robuuste nieuwe versie van een device dat de meesten van ons iedere dag gebruiken: de contactsleutel. De sleutel is ontworpen voor de meest veeleisende bestuurders en gaat extreem lang mee.

Ford heeft de sleutel (voor Transit- en Transit Custom-bestelauto's) getest door deze 30 minuten lang onder water te houden, 50 keer te laten vallen op een betonnen vloer en bloot te stellen aan temperaturen van 60 °C tot -20 °C.

Van buiten lijkt hij op alle andere contactsleutels, met drukknoppen om de auto op slot te doen en een klapsleutel. Deze sleutel is echter permanent afgedicht door de twee delen van de plastic behuizing aan elkaar te bevestigen middels wrijvingslassen, waardoor hij volledig waterdicht is. De binnenkant van de robuuste sleutel is nauwkeurig ontworpen en is bestand tegen de extreme omstandigheden op het werk. Daarnaast wordt de batterij telkens opgeladen wanneer de sleutel in het contact zit, zodat deze nooit leeg is.

"Onze klanten willen een sleutel die de klappen op bouwplaatsen en tijdens koeriersdiensten in de binnenstad kan incasseren, en ze zijn laaiend enthousiast", zei Jonathan Allan, Electrical Engineering Supervisor bij Ford Europa. "Waar een mobiele telefoon niet altijd betrouwbaar is, heeft Ford ervoor gezorgd dat Transit-bestuurders over een sleutel beschikken die net zo robuust is als hun auto."

Technici hebben de sleutel ook getest met behulp van klimaatkasten met temperaturen die variëren van woestijnhitte tot ijzige koude, en in een vochtigheidsgraad tot 100%. Andere tests die zijn uitgevoerd:

  • Stofbestendigheid: 5 uur lang blootgesteld aan doordringende fijnstof
  • Chemische weerstand: tot 96 uur continu blootgesteld aan diesel, benzine, ethanol, reinigingsmiddelen en zweet
  • Broekzaksimulatie: 4 uur onafgebroken trilling met muntjes en andere sleutels
  • Knopduurzaamheid: 10 knopdrukken met 12 keer zoveel kracht als normaal
  • Duurzaamheid: 100.000 keer gebruikt in temperaturen van 50 ºC tot -10 ºC

De schokvaste sleutel is ontworpen met de allernieuwste technologie die is verfijnd en ontwikkeld met behulp van feedback die we tien jaar lang kregen van Transit-bestuurders.

De Transit- en Transit Custom-bedrijfswagens van Ford zijn nu te koop in Europa. Ze worden aangedreven door de nieuwe 2.0 liter EcoBlue-dieselmotor, die klanten gunstigere verbruikskosten, betere prestaties, en tot wel 13 procent lager brandstofverbruik biedt, in vergelijking met het vorige model.

 

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 67 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission