Ford Media Center

Ford verlaagt waterverbruik en wil geen drinkwater meer gebruiken bij productie

 

  • Ford is van plan waterverbruik bij autoproductie verder te verlagen. In het jaar 2020 moet het waterverbruik per auto met 72 procent zijn gedaald ten opzichte van 2000
  • Dit is de volgende stap van het langetermijnplan voor waterbesparing. Ford streeft er naar geen drinkwater te gebruiken bij productieproces
  • Ford heeft tussen 2000 en 2015 al 377 miljard liter water bespaard, dit is een daling van 61 procent. Het bedrijf streeft ernaar tussen 2015 en 2020 nog eens 30 procent te besparen

 

Ford streeft ernaar om het gebruik van water, 's werelds waardevolste hulpbron, met bijna 75 procent te verlagen. Dit is een volgende stap naar het doel om geen helemaal drinkwater meer te gebruiken bij de productie van auto's.

Ford wil in 2020 het waterverbruik per auto met 72 procent te hebben verlaagd en heeft zodoende sinds de eeuwwisseling meer dan 377 miljard liter water bespaard. Dat betekent dat voor elke 3,7 liter water die Ford in 2000 tijdens de productie gebruikte, in 2020 nog maar circa één liter wordt gebruikt.

“Aangezien veel van onze fabrieken zijn gevestigd in regio's over de hele wereld waar een tekort aan water bestaat, richten we ons op verantwoord waterbeheer bij onze activiteiten”, aldus Bruce Hettle, Group Vice President van Global Manufacturing & Labor Affairs. “We streven naar een stabiel wateraanbod voor onze fabrieken, terwijl we samenwerken met plaatselijke gemeenschappen om te zorgen dat aan hun behoeften wordt voldaan.”

Van al het water op deze planeet is minder dan 1 procent geschikt voor menselijke consumptie, volgens WaterSense, een programma voor EPA-partners. Het bureau meldt dat de resterende 99 procent bestaat uit zout water in oceanen, zoet bevroren water op de poolkappen of water dat niet geschikt is voor praktisch gebruik.

Ford heeft tussen 2000 en 2015 al 377 miljard liter water bespaard. Dit is een daling van 61 procent en is genoeg om meer dan 15.000 wedstrijdzwembaden mee te vullen. Omdat Ford deze prestatie in 2013 behaalde, loopt het bedrijf nu twee jaar voor op het eigen waterbesparingsdoel.  

“We erkennen dat water een onmisbare hulpbron is, dus hebben we onszelf een streng doel gesteld voor 2020, waarbij we voortbouwen op onze huidige succesvolle inspanningen tot besparing”, aldus Andrew Hobbs, Director, Environmental Quality Office. “We verkennen innovatieve manieren waarop we onze voetafdruk kunnen verkleinen, te beginnen bij ons streven om geen drinkwater meer te gebruiken bij onze productieprocessen. We streven er uiteindelijk naar om helemaal geen water meer te gebruiken tijdens onze productieprocessen.”

Ford heeft deze besparingen tot nu toe kunnen realiseren door nieuwe technologieën te implementeren, zoals de 3-natspuitprocedure en minimale smering. Hiermee zijn honderdduizenden liters water per jaar bespaard. Het bedrijf blijft doorgaan met de introductie van realtime waterdosering met behulp van innovatieve technologieën om het waterverbruik proactief te beheren. Tevens voert Ford voortdurend waterbeoordelingen uit om te bepalen op welke gebieden nieuwe waterbesparingsprocedures kunnen worden geïmplementeerd.

Ford begon in 2000 met het verlagen van het waterverbruik naar aanleiding van het Global Water Management Initiative. De bedrijfsstrategie komt overeen met de kernelementen van het CEO Water Mandate, een publiek-privaat initiatief dat in 2007 door de secretaris-generaal van de VN is geïnitieerd en in 2014 door Ford is ingevoerd.

“Ford erkent het feit dat mensen recht hebben op water”, aldus Kim Pittel, Vice President, Sustainability, Environment, & Safety Engineering. “Met het stellen van een ambitieus doel om geen water meer te gebruiken voor productieprocessen en het invoeren van het CEO Water Mandate laten we zien dat we hier aandacht aan besteden. We zijn niet alleen bezig met het verminderen van het waterverbruik in onze eigen faciliteiten, maar we delen nu ook onze toonaangevende werkwijzen om het waterverbruik van onze leveranciers te verlagen, en onze impact te vermenigvuldigen.”

Ford is een van de acht bedrijven die voor haar maatregelen om water te besparen een “A”-beoordeling heeft ontvangen van de CDP, het enige wereldwijde agentschap voor de vermelding van milieuaangelegenheden ter wereld. Ford is het enige Noord-Amerikaanse bedrijf dat de hoogste waardering van het bureau ontvangt wat betreft zakelijk waterbeheer.

###

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 67 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission