Ford Media Center

Ford medewerkers ontwerpen hulpmiddelen voor betere mobiliteit in stedelijke gebieden

Untitled Document

  • Elektrisch verrijdbaar Carr-E-platform ter grootte van reservewiel; opvouwbare elektrische TriCiti-driewieler; en zelfladende elektrische eChair-rolstoel zijn finalisten in Ford-wedstrijd om mobiliteit te verbeteren
  • Ford Global Mobility Challenge ontvangt meer dan 600 inzendingen van Ford-medewerkers wereldwijd, voor oplossingen op gebied van mobiliteit om personen of goederen te verplaatsen in stedelijke gebieden

 

AMSTERDAM 10 november 2016 – Een innovatief vervoersmiddel dat in de kofferbak op de plek van het reservewiel past, is een van de finalisten in een Ford-wedstrijd voor mobiliteitsoplossingen in de toekomst voor stedelijke gebieden.

De Carr-E, ontwikkeld door Kilian Vas, een Ford-systeemtechnicus uit Keulen, was een van de 633 inzendingen voor mobiliteitsoplossingen van Ford-medewerkers als onderdeel van de Global Mobility Challenge. Dit is een initiatief van Ford om ter ondersteuning van voetgangers elektrische apparaten te ontwikkelen als transportoplossing voor gebieden waar geen auto's mogen komen of waar ze niet praktisch zijn.

De Carr-E kan personen of objecten tot 120 kg transporteren, heeft een actieradius van 22 kilometer en een topsnelheid van 18 km/u. De innovatieve transportoplossing behoort tot de finalisten van de Global Mobility Challenge, samen met de TriCiti, een opvouwbare elektrische driewieler die eenvoudig kan worden omgetoverd tot boodschappenwagentje, een karretje of golfbuggy; en het eChair-concept, een elektrische rolstoel die autonoom in een auto kan worden geplaatst.

"We moeten echt opnieuw het wiel uitvinden, in dit geval het reservewiel, om nieuwe benaderingen voor mobiliteit te vinden", aldus Vas. "Toen we de Carr-E ontwierpen, werd ik geïnspireerd door de uitbreiding van Ford als autofabrikant en als mobiliteitsbedrijf. Ook ben ik me er bewust van hoe snel steden groeien en dat het steeds moeilijker wordt om je te verplaatsen in stedelijke gebieden. Ik wilde een apparaat maken waarmee woon-werkverkeer eenvoudiger en leuker wordt."

Vas heeft met zijn collega Daniel Hari en zijn manager Dr. Uwe Wagner, maar ook met vormgevers van Ford Europa en prototypespecialisten van de RWTH-universiteit in Aken samengewerkt aan de Carr-E. Het vierwielige apparaat is ontworpen als aanvulling op het gebruik van een auto en om forensen te ondersteunen tijdens de laatste etappe van hun reis, tussen de parkeerplaats en de bestemming.

De Carr-E kan tevens worden gebruikt om zware objecten te vervoeren. De gebruiker kan het object gewoon op het apparaat plaatsen en het apparaat volgt een elektronische zender die de gebruiker bij zich heeft.

De TriCiti, ontwikkeld door James Neugebauer, Torsten Gerhardt en Robert Spahl, allen werkzaam op de afdeling Vehicle Architecture bij Ford Europa, is ontworpen als verrijdbaar apparaat en als multifunctionele draaghulp. De opvouwbare transportoplossing kan worden aangepast als boodschappenwagen of als karretje om spullen zoals golftassen te dragen, en kan eenvoudig worden meegenomen in het openbaar vervoer of worden opgeborgen in een auto. De TriCiti heeft een actieradius van 30 kilometer en een topsnelheid van 20 km/u.

De eChair, ontwikkeld door Gunther Cuypers, Robin Celis en David Longin, allen ingenieurs van het testcentrum van Ford in het Belgische Lommel, is een lichtgewicht elektrische rolstoel met een zelflaadfunctie, ontworpen om mindervalide personen meer onafhankelijkheid te bieden.

"Innovatie en problemen vormen de kern van de manier waarop onze ingenieurs nu denken, zoals het was toen Henry Ford begon met het transformeren van transport", aldus Walter Pijls, Supervisor, Innovation Management for Mobility bij Ford Europa. "Met apparaten ter ondersteuning van voetgangers kunnen mensen de laatste kilometers van hun reis snel en eenvoudig afleggen, en zware objecten transporteren die ze anders zouden moeten dragen."

Overige creatieve oplossingen ter ondersteuning van voetgangers, het dragen van bagage of boodschappen of het afleveren van goederen, waren onder andere een elektrisch apparaat ter grootte van een pallet dat tot 200 kg kan dragen, een opvouwbare elektrische scooter, en autonome voertuigen voor het afleveren van pakketten of on-demand carpoolen. 

De groei van innovatie bij Ford, zoals deze is gemeten bij de bekendmaking van de uitvindingen, zal naar verwachting in 2016 een bedrijfsrecord bereiken, hoger dan het record van afgelopen jaar van meer dan 6.000 innovaties. Het aantal individuele Ford-medewerkers dat uitvindingen heeft bedacht heeft ook een recordniveau bereikt sinds het begin van 2015, met meer dan 3.500 uitvinders die voor het eerst een nieuwe uitvinding inzonden.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission