Ford Media Center

Leun achterover en geniet van het uitzicht

 

  • Onderzoek onder 5.000 volwassenen onthult hoe mensen hun tijd zouden besteden in zelfrijdende auto’s
  • Relaxen en genieten van het uitzicht zijn de belangrijkste keuzes voor vier op de vijf Europeanen
  • De meesten zouden met hun dierbaren praten, op internet surfen, of een hapje eten
  • Zelfrijdende auto’s worden gezien als meest geschikt voor een avondje naar de kroeg en voor woon-werkverkeer
  • Geen ‘schoolpleinmoeders’ meer? 1 op de 6 zou hun kinderen alleen laten reizen
  • Ford begint volgend jaar met testen van autonome auto’s op Europese wegen

 

Zelfrijdende auto’s zijn misschien nog toekomstmuziek, maar veel mensen kunnen zich al voorstellen welke levensveranderende verschillen ze kunnen maken in de manier waarop we reizen.

Uit een nieuw onderzoek in opdracht van Ford kwam naar voren dat veel Europeanen vonden dat de tijd achter het stuur beter benut zou kunnen worden door met hun dierbaren te communiceren, uit het raam te staren of een tukje te doen.* Het zou zelfs het einde kunnen betekenen van de ‘schoolpleinmoeders’, aangezien 16 procent hun kinderen alleen zou laten reizen.

Ford kondigde vandaag aan dat het testen van autonome auto’s in 2017 in Europa van start gaat. Van de 5.000 ondervraagde volwassenen kijkt 80 procent ernaar uit om lekker te kunnen ontspannen en van de omgeving te genieten, zou 72 procent chatten op de telefoon, en zou 64 procent een hapje gaan eten. Boeken lezen en films kijken kwamen hier vlak achteraan.

“Mensen beginnen echt na te denken over wat autonome auto’s precies voor hen zouden kunnen betekenen in hun dagelijks leven”, aldus Thomas Lukaszewicz, Manager Automated Driving bij Ford Europa. “Veel van ons verwaarlozen de tijd voor onszelf en voor onze dierbaren omwille van andere verplichtingen. Zelfrijdende auto’s zullen onze manier van leven, en de manier waarop we reizen, op een revolutionaire manier veranderen.”

Gemiddeld brengen Europese bestuurders tien dagen per jaar door in hun auto** en uit een eerder onderzoek bleek dat mensen in grote steden de reis naar hun werk stressvoller vinden dan hun werk zelf.*** Uit deze poll bleek ook een voorkeur voor autonome auto’s ten opzichte van traditionele auto’s, als het gaat om een avondje stappen en woon-werkverkeer, en bijna de helft denkt dat auto’s zonder bestuurder veilig zijn.

“We hebben al plannen aangekondigd om in 2021 een autonome auto te gaan gebruiken voor een carpoolservice in de Verenigde Staten en het is belangrijk dat we onze tests uitbreiden naar Europa”, voegt Lukaszewicz toe. “De regels op de weg variëren hier van land tot land, de verkeersborden en de indeling van de weg zijn anders, en bestuurders moeten overvolle wegen vaak delen met fietsers.”

# # #

Aanvullende foto's, video's en media zijn beschikbaar op www.gofurther.fordpresskits.com

 

* Survey conducted for Ford Motor Company in France, Germany, Norway, Spain and the U.K., by Penn Schoen Berland during November 2016.
** http://ec.europa.eu/eurostat/documents/3433488/5298273/KS-SF-07-087-DE.PDF/0d50ff3c-a042-4c49-85e8-5333c92a7186 
*** Survey conducted for Ford Motor Company by Opinion Matters during April 2015 https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2015/04/27/for-europeans--the-journey-to-work-causes-more-stress-than-their.html

 

Editor’s notes:

Ford is currently expanding into both an auto and a mobility company; as such the company is aggressively pursuing emerging opportunities through Ford Smart Mobility – its plan to be a leader in connectivity, mobility, autonomous vehicles, the customer experience, and data and analytics. The company is committed to making self-driving cars available for millions of people and earlier this year announced in the U.S. the intention to have a high-volume, fully autonomous SAE level 4‑capable vehicle in commercial operation in 2021 in a ride-hailing or ride-sharing service.

The testing of autonomous vehicles on European roads expands upon Ford becoming the first to test autonomous vehicles in the snow, at night, and at Mcity, a 32-acre, full-scale simulated real-world urban environment at the University of Michigan, in the U.S.

Zelf rijden
Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission