Ford Media Center

Nieuwe generatie Ford Fiesta: leverbaar vanaf € 14.995 inclusief € 750 aankooppremie

  • First Edition Pack met tal van comfort en veiligheidsverhogende voorzieningen voor slechts € 995
  • Fiesta Trend en Titanium in juli 2017 bij de Ford dealer; ST-Line en Vignale volgen in oktober, Active en ST in 2018
  • Showpremière ultrasportieve Fiesta ST met splinternieuwe, 200 pk sterke 1.5 EcoBoost driecilinder

Amstelveen, 3 april 2017 – Begin maart stond de nieuwe generatie Ford Fiesta in de spotlights op de Autoshow van Genève. Aansluitend op het mondiale showdebuut maakt Ford nu de Nederlandse prijzen van de nieuwe Fiesta bekend. Met een prijs vanaf
14.995 inclusief € 750 aankooppremie staat de nieuwe Ford Fiesta vanaf juli in de showroom van de Nederlandse Ford-dealers.

De nieuwe Ford Fiesta is ‘s werelds meest geavanceerde compacte auto en zal uiteindelijk keuze bieden uit maar liefst zes uitvoeringen. De nieuwe generatie Fiesta komt aan iedere wens en persoonlijke voorkeur tegemoet. De nieuwste Ford biedt de keuze uit sportiviteit, stijl of luxe. Maar hoe verschillend de Trend, stijlvolle Titanium, exclusieve Vignale, sportieve ST-Line, Active crossover en supersportieve ST ook mogen zijn qua uitvoering, één ding hebben ze gemeen: de geavanceerde technologie. Zo is de Fiesta de eerste Ford met Pedestrian Detection, waarmee ongevallen ‘s nachts kunnen worden voorkomen, en Active Park Assist met reminterventie, waarmee aanrijdingen bij lage snelheden tijdens handsfree parkeren worden voorkomen. Ook is de Fiesta de eerste Ford met het exclusieve, hoogwaardig B&O PLAY-audiosysteem en met SYNC 3-connectiviteit, ondersteund door een zwevend 8 inch HD-touchscreen.

Tot de nieuwe opties behoort het hoogwaardige te openen glazen panoramadak. De rijeigenschappen van de Fiesta zijn verder verbeterd dankzij de nieuwe wielophanging en Electronic Torque Vectoring Control, resulterend in 10 procent meer grip in bochten en een 8 procent kortere remweg.

In eerste instantie maakt de nieuwe Fiesta zijn opwachting in ons land als Trend- en Titanium-uitvoering. De Fiesta ST-Line en Vignale volgen in oktober van dit jaar, terwijl de Fiesta Active begin 2018 leverbaar wordt. Liefhebbers van de ultrasportieve Fiesta ST komen medio 2018 aan hun trekken.

First Edition Pack
Voor de Titanium-uitvoering van de Fiesta heeft Ford een drietal zeer interessante optiepakketten samengesteld: het Navigation-Pack, Driver Assistance Pack 2 en Driver Assistance Pack 3.

  1. Het Navigation Pack met B&O PLAY beschikt over een Audiosysteem met 8 inch Touch&Swipe screen met navigatiesysteem (West Europa), en SYNC 3, bestaande uit een geavanceerd Bluetooth® en Voice Control systeem (incl. AppLink, Apple Car Play en Android Auto), B&O PLAY audiosysteem incl. negen luidsprekers & een subwoofer.
  2. Het Driver Assistance Pack 2 bestaat uit Active Park Assist, parkeersensoren voor en achter, inklapbare buitenspiegels met instapverlichting en een achteruitrijcamera.
  3. Het Driver Assistance Pack 3 bestaat uit Pre Collision Assist met Distance Indication / Distance Alert en Adaptive Cruise Control.

Om de marktintroductie extra luister bij te zetten, heeft Ford de drie pakketten samengevoegd in het First Edition pakket. Deze extra voorzieningen kosten normaliter € 2.125, maar ter gelegenheid van de introductie bedraagt de prijs van het pakket slechts € 995. Dat betekent een klantvoordeel van maar liefst € 1.130.

Nieuwe 1.5 TDCi
De Fiesta wordt leverbaar met een 1.1-liter driecilindermotor van 70 of 85 pk met vijf versnellingen. Daarnaast blijft de bekroonde 1.0 EcoBoost benzinemotor onderdeel van de line-up en voorzien van een nieuwe, handgeschakelde zesversnellingsbak. Nieuw in het motorenpallet is de 1.5 TDCi dieselkrachtbron met een vermogen van 85 pk.

Ford Fiesta ST
Het absolute topmodel binnen de nieuwe Fiesta-reeks wordt de ST-uitvoering, voorzien van de splinternieuwe driecilinder 1.5 EcoBoost-benzinemotor die maar liefst 200 pk levert. Deze geavanceerde krachtbron heeft een koppel van 290 Nm en een verwachte acceleratie van 0 tot 100 km/u in 6,7 seconden. Dit is het resultaat van innovaties als een nieuwe combinatie van inlaatpoortinjectie en directe brandstofinjectie, een geavanceerde turbocompressor en de innovatieve nieuwe cilinderdeactivatietechnologie voor een hoog vermogen, een goede responsiviteit en een lagere CO2-uitstoot.*

De nieuwe rijmodi met de standen Normaal, Sport en Circuit beschikken over motorkoppel-, stuurrespons- en stabiliteitsregelingen die instelbaar zijn voor optimaal rijplezier. Ook zorgt een klep in de uitlaat, afhankelijk van de gekozen instelling, voor versterking van het natuurlijke sportieve geluid van de driecilindermotor.

De nieuwe Fiesta ST is verkrijgbaar vanaf begin 2018 in zowel driedeurs als vijfdeurs carrosserievarianten. De ST kent een stoere en kenmerkende carrosseriestyling met onder andere een unieke grille en exclusieve 18" lichtmetalen velgen.

Prijzen nieuwe Ford Fiesta

Benzinemodellen                               kW/(pk)           Prijs
Trend 1.1 3 drs                                  51(70)                         15.745
Trend 1.1 5 drs                                  51(70)                         16.245
Trend 1.1 3 drs                                  62(85)             16.495
Trend 1.1 5 drs                                  62(85)                         16.995
Titanium 1.0 EcoBoost 5 drs                         74(100)           19.545
Titanium 1.0 EcoBoost Aut 5 drs       74(100)           21.545

Dieselmodellen
Trend 1.5 TDCi 3 drs                                     62(85)                         18.495
Trend 1.5 TDCi 5 drs                                     62(85)                         18.995
Titanium 1.5 TDCi 5 drs                    62(85)                         20.795

Aankooppremie
Vroege beslissers die de nieuwe Fiesta kopen beloont Ford met een aankooppremie van € 750, waarmee de Trend 3-deurs 1.1 70 pk al vanaf  € 14.995 leverbaar is. Kopers die gebruikmaken van Ford Options betalen het vaste bedrag van € 119 per maand. Dit financieringsprogramma van Ford biedt een aantal zeer interessante voordelen naast het aantrekkelijke maandbedrag, zoals de mogelijkheid om iedere twee of drie jaar een nieuwe Ford te rijden en een toekomstige, gegarandeerde minimale inruilwaarde. Aan het einde van de looptijd zijn er drie mogelijkheden:
1 De auto inruilen voor een nieuwe Ford
2 De auto teruggeven
3 De auto behouden

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 201.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission