Ford Media Center

Ford opent Smart Mobility Innovation Office in Londen

  • Ford Europa opent speciaal Smart Mobility Innovation Office om sneller mobiliteitsoplossingen te kunnen ontwikkelen
  • Vestiging richt zich op kortetermijnontwikkeling van slimme mobiliteitstechnologieën die zijn gericht op de specifieke eisen van Europese steden
  • Kantoor in innovatiecentrum van Here East markeert nieuwe ondernemingsgerichte aanpak en plaatst Ford tussen de toonaangevende Europese innovators op commercieel, digitaal en wetenschappelijk gebied

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat het in Londen het Ford Smart Mobility Innovation Office opent. Hier gaat het bedrijf zich specifiek toeleggen op toekomstige mobiliteitsoplossingen voor Europa.

Vanuit dit nieuwe kantoor heeft een team van topspecialisten van Ford contact met IT-bedrijven van wereldklasse, toonaangevende wetenschappelijke instituten en bestaande partners. De locatie richt zich op de kortetermijnontwikkeling van slimme mobiliteitsoplossingen die aansluiten bij de behoeften van grote Europese steden.

“Ons snelgroeiende team is gevestigd in het hart van de mobiliteitsinnovatie in Londen, waardoor we sneller kennis opdoen voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën”, zei Steven Armstrong, group vice president en president of Europe, Middle East and Africa van Ford Motor Company, tijdens de opening van London Tech Week. “Deze locatie in Here East biedt ons de gelegenheid om beter samen te werken, met de creativiteit die nodig is om de toekomstige stadsverkeersproblemen te kunnen aanpakken.”

"Voor ons is dit ook de ideale locatie om onze huidige partnerprojecten uit te breiden en in contact te komen met IT-talenten uit Londen. Beide aspecten zijn van essentieel belang om een internationaal toonaangevende rol te spelen als aanbieder van mobiliteitsoplossingen.”

Het nieuwe kantoor wordt later dit jaar geopend op de Here East Campus in het Queen Elizabeth Olympic Park en zal in eerste instantie plaats bieden aan ongeveer veertig specialisten. Op deze locatie zit Ford ook in de buurt van de geavanceerde proefprojecten die in Londen worden uitgevoerd, zoals het wagenpark van Transit 'plug-in'-hybrides dat later dit jaar wordt geïntroduceerd. Bovendien kan het unieke particuliere wegennet van Olympic Park in de toekomst worden gebruikt voor testdoeleinden.

Gavin Pool, CEO van Here East: "Het unieke aan Here East is dat ondernemers, internationale bedrijven en wetenschappers hier de ruimte en de infrastructuur hebben om samen te werken aan innovatieve oplossingen. In het kader van hun streven naar slimmere mobiliteitsoplossingen voor steden besloot Ford toe te treden tot onze community van innovators, starters en technische specialisten. Dit is een verrijking voor de hele campus.”

Al gevestigd op de campus zijn Loughborough University, een van Fords oudste en belangrijkste Britse universitaire onderzoekspartners, en het Advanced Propulsion Center (APC). Met deze partner werkt Ford al samen voor het onderzoek naar aandrijvingen en sinds dit jaar ook aan de ontwikkeling van de 'plug-in'-hybride Transit. Andere huurders zijn onder meer het gloednieuwe Plexal Innovation Centre en UCL Robotics.

De nieuwe vestiging in Londen is een uitbreiding van het internationale netwerk van onderzoeks- en innovatiecentra dat Ford heeft ontwikkeld en waarvan ook het European Research Centre in Aken en de Ford Smart Mobility Greenfield Labs in het Californische Palo Alto deel uitmaken.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos   

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

Ford Europa

fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission