Ford Media Center

Ford Performance biedt met Ford GT ’67 Heritage Edition eerbetoon aan historische Le Mans-winnaar van 1967

Unbenanntes Dokument

  • Ford GT ’67 Heritage Edition met unieke striping ter ere van de Le Mans winnende GT40 Mark IV-raceauto uit 1967, bestuurd door Dan Gurney en A.J. Foyt 
  • Limited-edition voorzien van exclusieve racenummers, plus unieke interieurkleuren, materialen en details

AMSTELVEEN, 15 augustus 2017 – De Ford GT is verkrijgbaar in een nieuwe limited-edition Heritage-uitvoering ter ere van de GT40 Mark IV-raceauto, die dankzij Dan Gurney en A.J. Foyt de overwinning behaalde op Le Mans in 1967. De auto beschikt over unieke interieur- en carrosseriekleuren en een exclusieve velgafwerking.

“Bij het ontwikkelen van een waardige opvolger van de ’66 Heritage Edition hebben we logischerwijs gekeken naar onze volgende historische Le Mans-overwinning van het Amerikaanse team met Dan Gurney en A.J. Foyt”, aldus Dave Pericak, Global Director bij Ford Performance. “De Ford GT ’67 Heritage Edition is een eerbetoon aan die overwinning, met een moderne benadering van een van de belangrijkste auto's uit de racegeschiedenis van Ford.”

De Ford GT ’67 Heritage Edition is voorzien van een glanzende carrosserieafwerking in Race Red met witte strepen en een duidelijk zichtbaar koolstofvezelpakket. De auto beschikt over motorkap- en portierafbeeldingen in de kleur Frozen White No. 1, en over massieve aluminium velgen van 20 inch met Silver Satin-lak en zwarte wielmoeren. Rode remklauwen en zilveren kappen voor de achteruitkijkspiegel maken het uiterlijk helemaal af.

Het interieur is voorzien van een nieuwe lederen afwerking voor de stoelen van koolstofvezel, met rode accentuerende stiksels die ook terug zijn te vinden in het stuurwiel. De veiligheidsgordels zijn nu rood en de schakelpeddels zijn geanodiseerd grijs. Er is roestvrijstalen oplegwerk in Satin Dark aangebracht op het dashboard, op de portierranden en op de x-brace.

“De eerst Heritage Edition was een groot succes als eerbetoon aan onze geschiedenis met een moderne interpretatie van de Le Mans-winnaar”, aldus Garen Nicoghosian, Exterior Design Manager van de GT. “Een Ford GT ontwikkelen op basis van de winnende GT40 Mark IV-raceauto was gewoon iets wat we moesten doen.”

De Ford GT ’67 Heritage Edition kan worden bekeken op FordGT.com met behulp van de configuratietool. Voor het volgende modeljaar zijn er beperkte aantallen beschikbaar.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos   

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.



CO2 Emission