Ford Media Center

Ford start Europese productie van EcoSport SUV in Roemenië

  • Productie van nieuwe Ford EcoSport SUV start in het Roemeense Craiova om te voldoen aan toenemende vraag naar compacte SUV's,
  • Ford investeert maximaal € 200 miljoen in Craiova voor de bouw van de EcoSport; sinds 2008 heeft Ford al meer dan € 1 miljard geïnvesteerd in Craiova
  • Productie van nieuwe EcoSport zorgt voor 1.700 nieuwe banen in de hoogwaardige Roemeense fabriek, waar aan het einde van het jaar 3.900 mensen zullen werken; de in Craiova gemaakte EcoSport wordt verkocht in 56 markten verspreid over vier continenten
  • Vernieuwde Ford EcoSport is voorzien van een stijlvoller interieur, een krachtige en zuinige 1.0 EcoBoost motor en is verkrijgbaar in sportieve ST-Line-uitvoering

Ford Motor Company is in de assemblagefabriek in het Roemeense Craiova begonnen met de productie van de nieuwe compacte Ford EcoSport SUV. Daarmee bedient het bedrijf het snelst groeiende marktsegment in Europa.

Steven Armstrong, group vice president en president Europe, Middle East and Africa van Ford: "De vraag naar de EcoSport en compacte SUV's in het algemeen groeit. Door een deel van de productie te verplaatsen naar Europa in plaats van te importeren vanuit het Indiase Chennai wil Ford beter kunnen voldoen aan de toenemende vraag in Europa”.

De Roemeense president Klaus Iohannis, minister-president Mihai Tudose en andere landelijke en lokale hoogwaardigheidsbekleders keken samen met bijna 4.000 Ford-medewerkers toe hoe de eerste EcoSports van de band rolden.

De algehele verkoop van SUV's in de twintig traditionele Europese markten waarop Ford actief is, is het afgelopen jaar met 27 procent gegroeid, terwijl meer dan een kwart van de geregistreerde nieuwe gezinsauto's een SUV was. In 2016 groeide de verkoop van Ford SUV's in Europa met meer dan 30 procent. In de eerste acht maanden van 2017 bedroeg deze groei al 27 procent.

De groei van de SUV-markt levert ook nieuwe banen op. Voor het einde van het jaar creëert Ford 1.700 extra banen bij Ford Craiova, waarmee het totale aantal medewerkers voor de auto- en motorproductie stijgt tot 3.900. In totaal heeft Ford nu al meer dan 1 miljard euro geïnvesteerd in de Roemeense faciliteit sinds deze in maart 2008 werd overgenomen.

Craiova is de enige locatie die EcoSports maakt voor Europa en bedient 56 markten verspreid over vier continenten. Het gaat om uiteenlopende markten als het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Caledonië in Oceanië, Turkmenistan in Centraal-Azië en Zuid-Afrika.

Het team van Ford Craiova blijft ook de 1.0-liter EcoBoost-motor van Ford produceren. Dit is de enige motor die vier jaar op rij tot International Engine of the Year is uitgeroepen.

De nieuwe Ford EcoSport
De nieuwe Ford EcoSport biedt een verfijnder interieur en exterieur. Zijn stoere maar desondanks stijlvolle uiterlijk doet denken aan dat van de grotere Kuga en Edge.
Het interieur van de EcoSport is vernieuwd en is nu in lijn met de onlangs vernieuwde Fiesta, inclusief het ‘zwevende’ touchscreen in de middenconsole (tot wel 8 inch) en is opgetrokken uit fijne, zachte materialen. Optioneel beschikt de nieuwe EcoSport over SYNC3-connectiviteit en een premium B&O PLAY-audiosysteem dat speciaal voor deze compacte SUV is gekalibreerd.

De EcoSport is voor het eerst ook leverbaar in de sportieve, door Ford Performance geïnspireerde EcoSport ST‑Line-uitvoering. De EcoSport staat begin 2018 bij de Nederlandse Ford-dealers.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission