Ford Media Center

Herfstvakantie in het teken van LEGO; in de Jaarbeurs en bij Ford

  • Ford-raceauto's die in 1966 en 2016 de 24 uur van Le Mans wonnen, zijn beschikbaar in exclusieve modellenserie LEGO® Speed Champions  
  • Nieuwe set brengt iconische raceauto's Ford GT40 en Ford GT tot leven. Met minifiguren, finishvlag en trofee kunnen beroemde zeges steeds opnieuw worden beleefd
  • Het ontwerpen van de exclusieve set was een 'droomproject' voor Craig Callum, hoofdontwerper bij LEGO, voormalig ontwerper van raceauto's en Ford-coureur in zijn vrije tijd

Van 18 tot 24 oktober staat de Jaarbeurs in Utrecht in het teken van LEGO World. De miljoenen legostenen en levensgrote bouwwerken spreken bij jong en oud tot de verbeelding. Lego-liefhebbers kunnen met de Speed Champions serie ook een stuk autosport historie in huis halen. Een ‘must have’ voor de liefhebber met een historie van meer dan 50 jaar. En wellicht voor uw kind het begin van een legendarische carrière in de racerij of als automonteur of ontwerper. De iconische Ford GT40 en de nieuwe Ford GT die in respectievelijk 1966 en in 2016 de 24 uur van Le Mans wonnen, zijn in LEGO-stenen tot leven gebracht.

De nieuwe LEGO Speed ​Champions-set bevat beide auto's, coureurs, een finishvlag en zelfs een trofee waarmee deze historische zeges kunnen worden nagespeeld.

"Veel leden van mijn team zijn opgegroeid met verhalen over de epische overwinning van Ford in 1966. Voor hen was het ontwerpen en bouwen van deze LEGO-versies dan ook een geweldige ervaring", aldus Dave Pericak, global director, Ford Performance. "Deze set is een geweldige manier om onze Le Mans-historie te vertellen, en hopelijk zal dat een inspiratie zijn voor de coureurs, monteurs en ontwerpers van de toekomst."

Vorig jaar keerde Ford terug naar de plek waar 50 jaar geleden in een historische race beslag werd gelegd op de 1e, 2e en 3e plaats. En ook nu werd er gewonnen. Later dit jaar zijn er weer vier Ford GT-raceauto's op Le Mans voor de race van 2017. De LEGO Group heeft nauw samengewerkt met de ontwerp- en licentieteams van Ford om de winnende auto uit 1966 en de nieuwe Ford GT tot in detail na te bouwen.

"Dit was een droomproject – waar veel druk op stond. De Ford GT40 is een van de meest iconische raceauto's allertijden, en de nieuwe Ford GT is in één woord geweldig", vertelt Craig Callum, hoofdontwerper voor LEGO Speed Champions. "Deze modellen zijn ontworpen voor kinderen, maar met volwassen liefhebbers in het achterhoofd. We weten dus zeker dat zij tot in detail op authenticiteit zullen worden onderzocht.”

Callum, die in zijn vrije tijd met een Ford Model A hot-rod racet en is begonnen als ontwerper van auto's op ware grootte, heeft geholpen met het ontwerpen van tien prototypen die met bestaande LEGO-stenen werden gebouwd. Hieruit werd voor elk model een definitieve versie gekozen.

Hier kunt u zien hoe Callum het nieuwe model in recordtijd in elkaar zet. https://youtu.be/lauf-iym1zM

De nieuwe set met de 2016 Ford GT en de 1966 Ford GT40 zijn te bestellen op LEGO.com/shop. De adviesprijs is € 34,99. Op dit moment zijn er ook sets te koop met de Ford Mustang, de Ford F-150 Raptor met aanhanger en de Ford Model A hot-rod.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission