Ford Media Center

Mass VR Experience toont visie voor toekomstige steden

500 mensen ervaren tegelijkertijd Ford's "Autolivery" -concept in virtual reality. Het concept is ontwikkeld door een team Ford-medewerkers voor de Last Mobility Challenge van het bedrijf en richt zich op de uitdagende eindfase in automated delivery. Het brengt elektrische bestelbusjes in beeld die samen met drones worden gebruikt om goederen en pakketten in stedelijke gebieden op te halen en weg te brengen. Autolivery vormt een deel van Ford's visie op de 'City of Tomorrow', dat tijdens het Handelsblatt Auto-Gipfel-evenement in Sindelfingen, Duitsland besproken werd door Steven Armstrong, vice-president en president van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Ford Motor Company.

De complete speech is hier te bekijken: https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2017/10/25/transforming-urban-mobility.html

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos   

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission