Ford Media Center

'Robutt' imiteert menselijk zitvlak in duurzaamheidstests voor stoelen

Unbenanntes Dokument

  • Robot leert instappen als echte bestuurders en passagiers
  • 'Robutt' gaat in drie weken tijd 25.000 keer zitten, net zo vaak als in tien jaar gebruik
  • 'Robutt' is gebaseerd op middelgroot mannelijk postuur en is voor het eerst ingezet voor de nieuwe Fiesta

 

AMSTELVEEN, 9 november 2017 – Ford beschikt sinds kort over een robot die specifiek is bedoeld om het zitvlak te simuleren van bestuurders en passagiers die in- en uitstappen.

Ingenieurs hebben aan de hand van drukpunten een 'zitpatroon' vastgesteld. Op basis van deze gegevens kunnen zij met de zitvlakrobot  ‘Robutt’ de meest voorkomende bewegingen imiteren en zo materialen op slijtage testen.

Hier kunt u 'Robutt' aan het werk zien: https://youtu.be/WlK1rbpuyAA

"Zodra we voor het eerst instappen, geeft de stoel een indruk van comfort en kwaliteit", zegt ingenieur Svenja Fröhlich, duurzaamheidsspecialist op het Europese hoofdkantoor van Ford in Keulen. "Vroeger gebruikten we pneumatische cilinders die alleen maar op en neer gingen. Dankzij 'Robutt' kunnen we nu het echte menselijke gedrag op dit vlak tot in detail kopiëren."

'Robutt', gebaseerd op een middelgroot mannelijk postuur, is gebruikt om voor de nieuwe Fiesta in slechts drie weken een gebruiksduur van tien jaar te simuleren. Dit komt overeen met 25.000 keer gaan zitten en weer uitstappen. De nieuwe test wordt nu geleidelijk in gebruik genomen voor alle Ford-modellen in Europa.

 

# # #


Zelf rijden
Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission