Ford Media Center

Ford’s fabricageproces inspireert grootste kankerinstituut van Europa

  • Autoproductie en behandeling van kanker bieden unieke manieren voor uitwisseling van ideeën

  • Door Ford geïnspireerde technieken worden geïntegreerd in grootste kankerinstituut van Europa

  • Ford past big data-technieken uit ziekenhuis toe bij studie naar auto's van de toekomst

  • Unieke samenwerking met ziekenhuis van start gegaan na behandeling van Ford-medewerker

Nadat er bij Mike Butler kanker was geconstateerd, raakte hij gefascineerd door de behandelingsprocedure voor patiënten. Hij zag een mogelijkheid om werkwijzen uit de autofabriek waar hij als Quality Director werkt, te introduceren en zo de procedure te versoepelen.

Samen met zijn collega's in de Ford-assemblagefabriek in Keulen, hebben Butler en zijn team veranderingen bestudeerd en voorgesteld. Deze worden nu geïmplementeerd in het specialistische kankerinstituut dat naar verwachting het grootste van Europa zal worden.

Inmiddels is de uitwisseling van ideeën tweerichtingsverkeer geworden. Het medisch personeel van het CIO, het befaamde centrum voor geïntegreerde oncologie van het universiteitsziekenhuis van Keulen, deelt namelijk in het kader van Ford’s onderzoek naar de auto’s van de toekomst hun ervaringen met big data.
"Ik heb vijf jaar lang doorgebracht in behandelkamers en heb veel nagedacht over hoe ik het leven van patiënten gemakkelijker kan maken", aldus Butler, die momenteel herstelt van darmkanker. "Het voelde echt als een doorbraak toen ik me realiseerde dat veel van de systemen die ervoor zorgen dat autofabrieken soepel draaien, ook in ziekenhuizen kunnen worden toegepast. Nu vindt er een uitwisseling van ideeën plaats waar patiënten op dit moment van kunnen profiteren, en die ook bepalend kunnen zijn voor de manier waarop we ons in de toekomst zullen verplaatsen. Hoe meer we samenwerken, hoe meer synergiën we vinden tussen ons werk bij Ford en de uitdagingen waarmee men bij kankeronderzoek wordt geconfronteerd."

In 2008 kreeg het medisch personeel voor het eerst de geavanceerde technologieën en efficiënte procedures te zien waarmee de Ford Fiesta-fabriek in Keulen een van de efficiëntste autofabrieken ter wereld is geworden. Een team van 10 tot 15 Ford-ingenieurs had een ontmoeting met de ziekenhuisdirectie en met patiënten, verpleegsters en artsen, en vanaf dat moment is de samenwerking tot bloei gekomen.

Door gekleurde lijnen op muren en vloeren kunnen personeel, patiënten en bezoekers eenvoudiger de weg vinden zodat de behandeling minder stressvol en sneller verloopt. Grote beeldschermen zorgen ervoor dat het betrokken medisch personeel eenvoudiger met elkaar kan communiceren. Het team heeft tevens flexibele ruimten met verwijderbare scheidingswanden voorgesteld, in plaats van vaste ziekenzalen en behandelruimten. In het bestaande gebouw is de patiëntenstroom nu al met 30 procent verbeterd.

Ondertussen adviseren de medische teams Ford over de procedures die ze volgen bij het bedenken en ontwikkelen van volledig nieuwe benaderingen in de strijd tegen kanker. Het bedrijf denkt nu "buiten de kaders" wat betreft auto's van de toekomst en nieuwe technologieën.

"Geneeskunde is een wetenschap die voortdurend in beweging is en waar kleine veranderingen een enorme invloed hebben op het leven van patiënten", aldus Prof. Dr. Michael Hallek, die deel uitmaakte van het team medici dat Butler heeft behandeld. "Met de hulp van Ford voeren we grote verbeteringen door die de komende jaren zullen zorgen voor een verbetering van de levenskwaliteit van huidige en toekomstige patiënten. En hopelijk zorgen enkele van onze methoden ervoor dat Ford de toekomst van mobiliteit kan veranderen."

# # #

 

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

Ford Europa

fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission