Ford Media Center

Nieuwe Ford-website is duidelijk, persoonlijk en van deze tijd

  • Ford.nl staat voor een persoonlijkere manier van communiceren

  • Website is nu overzichtelijker, volledig beeldvullend en responsive

  • Nederland is het zesde Europese land waar de nieuwe site is gelanceerd

Hij is in de lucht! Nederland is de zesde markt – na Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk – waar de nieuwe Ford-website is gelanceerd. Hij is responsive, beeldvullend, overzichtelijk en een stuk persoonlijker geworden.

De nieuwe website staat voor een persoonlijkere manier van communiceren. Voorheen waren de webteksten geschreven in de u-vorm, wat ze afstandelijk maakte. Nu is gekozen voor de persoonlijkere aanspreekvormen je en jij. Daarbij heeft Ford de klantgedachte ‘What’s in it for me’ centraal gesteld. Aanbiedingen worden op een prominente plek getoond en belangrijke zaken; zoals het vinden van een dealer, een proefrit aanvragen, het maken van een werkplaatsafspraak of het downloaden van een brochure of prijslijst zijn duidelijk zichtbaar voor de bezoeker.

“Het nieuwe Ford.nl biedt de consument optimaal gebruiksgemak op elk apparaat. Het snel vinden van een antwoord op zijn vraag staat daarbij altijd centraal,” aldus Laurens van Bergeijk, Digital Marketing Coördinator bij Ford Nederland.

Overzichtelijker

Veel beeld en minder tekst. Dat was een van de uitgangspunten bij het ontwerpen van de nieuwe Ford-website. Het geheel is nu overzichtelijk en logisch ingedeeld. De Ford-modellen zijn onderverdeeld in categorieën. Uiteraard kunnen bezoekers alle modellen in één oogopslag zien, maar ze kunnen ook selecteren op compacte auto’s, gezinsauto’s, SUV’s, performance-auto’s, bedrijfswagens en verwachte modellen.

Beeldvullend

Nieuw is ook dat de Ford-website responsive is, wat betekent dat hij geschikt is voor desktop, laptop, mobiele telefoon en tablet. De vorige website was dat niet. Er was een aparte site voor desktop/laptop en voor mobiel/tablet. Beide waren beperkt in hun mogelijkheden en bovendien niet beeldvullend. Met de nieuwe Ford-website is dat verleden tijd.

Nieuwe configurator

Tot slot is er een nieuwe configurator, waarmee bezoekers de auto van hun voorkeur naar eigen smaak kunnen samenstellen. Hij is beschikbaar voor onder andere de nieuwe Fiesta en de Focus. En ook SUV’s zoals de EcoSport en de Kuga, en bedrijfswagens zoals de Transit Connect.

# # #

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 203.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

Ford Europa

fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission