Ford Media Center

Voor sloop bestemde Mustangs omgebouwd tot high-end horloges

  • Voor de ware Mustang-fan kan het Deense REC Watches zelfs een compleet nieuw horloge maken van onderdelen die de klant zelf aanlevert

  • Elk voltooid ontwerp bevat het identificatienummer van het voertuig, het bouwjaar en klassieke Mustang-elementen

Het kan het ultieme kerstcadeau worden voor de autofanaat: een met de hand gemaakt horloge, samengesteld uit onderdelen van een klassieke Ford Mustang.

Het idee is afkomstig van Christian Mygh en Jonathan Kamstrup. Samen struinen ze overal ter wereld autosloperijen af op zoek naar modellen die kunnen worden omgetoverd tot honderden unieke uurwerken, met een prijs vanaf € 1270,-.

Voor de ware Mustang-fan kan het Deense REC Watches zelfs een compleet nieuw horloge maken van onderdelen die de klant zelf aanlevert. Dat deed bijvoorbeeld wereldkampioen driftenVaughn Gittin Jr., die een horloge draagt met onderdelen van koolstofvezel uit zijn 700 pk sterke World Drift Series Ford Mustang RTR.

"De meeste mensen zien gewoon een hoop metaal, de restanten van een Mustang. Wij zien iets heel anders: de ziel van een wagen en een verhaal dat moet worden verteld", aldus medeoprichter Mygh. "Ik zaag geen Mustangs in stukken. Ik geef Mustangs die niet meer te repareren zijn een tweede leven als horloge."

Om ervoor te zorgen dat deze verhalen verteld blijven worden, gaat REC Watches zorgvuldig de geschiedenis van elk voertuig na: ze praten met vorige eigenaars, verzamelen verhalen en foto's uit eerdere levens van de auto, en met dat materiaal maken ze een unieke video.

Elk voltooid ontwerp bevat het identificatienummer van het voertuig, het bouwjaar en klassieke Mustang-elementen. De resterende batterijduur wordt weergegeven op een benzinemeter, en de wijzers, datum en wijzerplaatnummers zijn allemaal geïnspireerd op het iconische dashboard van de auto. Op een trip naar Zweden stuitte het team op goud: ze vonden een zeldzame Raven Black uit 1966. Dat model is de basis geworden voor de exclusieve P51-04-lijn met een oplage van 250 stuks.

Deze klassieke Mustang is genoemd naar een gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, werd in 1964 gelanceerd en viel op door zijn radicale vormgeving en sportieve prestaties. Zijn status van superster werd gevestigd door een hoofdrol in de actiefilm "Bullitt" uit 1968 met Steve McQueen, en door een reeks liedjes en films waarin de baanbrekende auto een glansrol speelde. De moderne Ford Mustang houdt de traditie springlevend met de sensationele prestaties van de 5.0-liter V8-motor met 450 pk en de 2.3-liter EcoBoost met 290 pk.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

Ford Europa

fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

CO2 Emission