Ford Media Center

Scandinavische taxichauffeur heeft droombaan in Focus RS

  • Evald Jåstad heeft in slechts 18 maanden 127.000 km afgelegd in Ford Focus RS

  • Vader geniet elke dag van zijn werk als taxichauffeur in Ford Focus RS

  • Vaste klanten hebben de auto inmiddels benoemd tot “Blue Lightning”

  • Ook Nederlandse taxichauffeur met Focus RS

Evald Jåstad en zijn zoon Martin genieten twee keer per dag van een 16 kilometer lange rit in de Ford Focus RS dwars door het adembenemende Scandinavische landschap. Dagelijks is het wegbrengen van zijn zoon de eerste klus van vader Evald die zijn beroep als taxichauffeur volbrengt in een Ford Focus RS.

Vaste klanten hebben de auto, die in slechts 4,7 seconden van 0 naar 100 km per uur gaat, inmiddels een bijnaam gegeven: "Blue Lightning". Bezoekers die de Trolltunga-kliffen in Odda in Noorwegen bezoeken, verspreiden in de wijde omgeving de bekendheid van de auto.

"Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze hun droombaan hebben. Maar ik ben zeker een van hen ", zegt de 36-jarige vader, die in slechts 18 maanden tijd 127.000 km heeft afgelegd in de Focus RS. "Wanneer ik mijn zoon wegbreng, schreeuwt hij continu: “Bånn gass! Bånn gass! - Meer gas! Meer gas!"

Ook in Nederland is een taxirit met een Focus RS mogelijk. De heer Verhof is taxichauffeur en sinds 1985 zelfstandig ondernemer in de regio Rotterdam. “Ik ben taxichauffeur en heb sinds 2 januari 2017 de Focus RS in mijn bezit. Ik krijg de avond van tevoren rit-opdrachten en als ik zie dat het een rit voor één persoon is, kom ik vaak als verrassing met de RS. Mensen hebben nog nooit zo’n leuke rit gehad en de reacties zijn echt overweldigend! Verhof geeft aan dat hij niet altijd de RS pakt, maar enkel voor langere ritten. “Je moet als chauffeur in zo’n sportief model wel rij-ervaring hebben en je ook aan de snelheid houden…”.

Zelf rijden
Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company
Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op
www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission