Ford Media Center

Nieuwe Ford KA+ biedt uitgebreide uitrusting, efficiënte techniek en veel interieurruimte

  • Nieuwe Ford KA+ met frisse styling, SYNC 3 infotainmentsysteem met 6,5-inchscherm, Quickclear verwarmde voorruit, ruitenwissers met regensensor en automatische koplampen

  • Geheel nieuwe 1,2-liter Ti-VCT benzinemotor met tot wel 10 procent meer koppel bij lage toerentallen; zuinige variant met 62 kW (85 pk) met een CO2-emissie van slechts 114 g/km

  • Ruim en praktisch: KA+ biedt ruimte voor vijf volwassenen en hun bagage

AMSTELVEEN, 5 februari 2018 – Ford introduceert de nieuwe KA+, die meer comfort en gebruiksgemak biedt, voorzien is van meer rijassistentiesystemen en een fraaiere vormgeving.

De nieuwe Ford KA+ biedt nog meer ruimte voor vijf inzittenden en hun bagage. Ook is de KA+ leverbaar met meer technologie aan boord, zoals Fords SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem, ruitenwissers met regensensor en automatische koplampen. Voor het eerst biedt Ford voor de KA+ de geheel nieuwe, efficiënte 1,2-liter driecilinder Ti-VCT-benzinemotor (Twin independent Variable Camshaft Timing) met een vermogen van 51 of 62 kW (70 of 85 pk).

Stijlvol en rijk uitgerust

Er zijn twee uitvoeringen: Essential en Ultimate. Beide zijn voorzien van de nieuwe, hoger geplaatste trapezevormige grille en om de hoeken van de carrosserie doorlopende koplampen – in stijl met de nieuwste designtaal van Ford. De nieuwe grille is voorzien van een verchroomde omlijsting. De standaard mistlampen en dagrijverlichting zijn geaccentueerd met een C-vormige verchroomde sierlijst. Die vorm komt terug in de hoeken van de bumpers. Die zijn nieuw vormgegeven en geven de auto een zelfverzekerde uitstraling.

Het oppervlak van het instrumentenpaneel is voorzien van een nerfstructuur en het interieur is afgewerkt met duurzame materialen in een stijlvolle antracietkleur. Verchroomde accenten verfraaien de delen die inzittenden regelmatig aanraken, zoals deurhendels, bedieningsorganen in de middenconsole en ventilatieopeningen.

Technologie voor gebruiksgemak

Nieuwe comfortverhogende voorzieningen en rijhulpsystemen zorgen ervoor dat de inzittenden nog ontspannener reizen in het verfijnde interieur. Fords SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem stelt de bestuurder in staat om de radio en connected smartphones te bedienen via gesproken commando’s en via het tabletachtige 6,5-inch touchscreen. Het systeem is compatible met Apple CarPlayTM en Android AutoTM.

Andere voorzieningen die het rijden vereenvoudigen, zijn ruitenwissers met regensensor, koplampen die automatisch inschakelen als de schemering invalt en Fords Quickclear verwarmde voorruit, waardoor de berijder sneller op weg kan als het ’s nachts heeft gevroren. Verwarmbare zitplaatsen voorin, Climate Control en parkeersensoren aan de achterzijde zijn ook leverbaar.

Alle KA+’s zijn voorzien van een omvangrijke standaarduitrusting. De voorste zijruiten en de buitenspiegels zijn elektrisch bedienbaar, de centrale vergrendeling is op afstand te bedienen, er is Hill Start Assist, snelheidsbegrenzing en Ford Easy Fuel. De motor slaat aan met een simpele druk op de startknop. Naar aanleiding van feedback van klanten is de bagageruimte nu eenvoudiger toegankelijk dankzij een schakelaar op de achterklep. Daarmee gaat de klep eenvoudig open – net als overigens met de bekende knop in het interieur bij de bestuurder.

Zes airbags, Electronic Stability Control en het Tyre Pressure Monitoring System zorgen voor extra bescherming. Optionele Ford MyKey-technologie stelt de bestuurder in staat om een limiet in te stellen voor de snelheid én het audiovolume. Het zorgt ervoor dat veiligheidsvoorzieningen niet kunnen worden uitgeschakeld als jonge, onervaren berijders met de KA+ op pad gaan.

Het interieur van de Ford KA+ is ruim genoeg om een twee meter lange persoon comfortabel te laten plaatsnemen achter een bestuurder van gelijke lengte. Extra gebruiksgemak biedt de in de verhouding 60:40 deelbare achterbank, zodat ook grote voorwerpen kunnen worden vervoerd.

“Ford heeft sinds de introductie van het model, eind 2016, meer dan 61.000 exemplaren van de KA+ verkocht. Bijna de helft van de auto’s was besteld met het uitgebreidste technologiepakket. We hebben geluisterd naar onze klanten, die ook in dit segment van de markt geavanceerde technologie in hun auto willen.”, aldus Roeland de Waard, vice president Marketing, Sales & Service.

Motorengamma

De nieuwe Ford KA+ biedt klanten ruime keuze uit efficiënte benzinemotoren die voldoen aan de nieuwste en strengste Euro 6 emissienorm, mede dankzij de tot de standaarduitrusting behorende Auto Start-Stop-technologie. Fords geheel nieuwe 1,2-liter driecilinder Ti-VCT benzinemotor heeft dezelfde architectuur als de 147 kW (200 pk) sterke 1,5-liter EcoBoost-motor in de nieuwe Ford Fiesta ST. De motor in de KA+ heeft naar verwachting een CO2-emissie van slechts 117 g/km.* Vergeleken met zijn voorganger, de 1,2-liter Duratec-benzinemotor levert de nieuwe motor tot wel 10 procent meer koppel tussen 1.000 en 3.000 t.p.m.. Dat zorgt voor nog betere reacties op het gaspedaal, terwijl het verwachte gemiddelde verbruik zo’n 4 procent lager uitkomt. De driecilindermotor heeft minder inwendige wrijving dan een vergelijkbare viercilinder. Het aluminium motorblok en de aluminium cilinderkop verlagen het gewicht, wat verder bijdraagt aan een lager brandstofverbruik.

Hi-tech features:

  • Dubbele onafhankelijke Variable Camshaft Timing, waarmee de timing van de inlaat- en de uitlaatkleppen onafhankelijk van elkaar wordt aangepast voor snellere gasrespons, meer trekkracht bij lage toerentallen en een lager brandstofverbruik.

  • Een geïntegreerd uitlaatspruitstuk, waardoor het uitlaatsysteem sneller opwarmt, wat de emissie beperkt.

  • Tweetraps oliepomp met variabele opbrengst, Diamond-Like Coating voor de zuigers en een distributieriem die door de olie loopt. Dit alles zorgt voor minder inwendige wrijving en dus minder brandstofverbruik.

De geheel nieuwe 1,2-liter Ti-VCT-motor biedt ook meer verfijning met een innovatief asymmetrisch krukasdesign. Dat balanceert de inherente onbalans van een driecilindermotor zonder de noodzaak van een balansas. Ook is het klepbedieningsmechanisme geoptimaliseerd, zodat het stiller functioneert. En extra geluidsisolatie reduceert de hoeveelheid motorgeluid in het interieur.

Smart Regenerative Charging verbetert het verbruik nog verder doordat het de dynamo selectief aankoppelt om de accu op te laden als de auto uitrolt of afremt.

De aandrijflijnen voor de KA+ omvatten Fords nieuwe handmatig te bedienen vijfversnellingsbak met lage inwendige wrijving. Die biedt een verfijnde bediening en zorgt ook voor minder verbruik doordat de onderdelen van een Teflon-coating zijn voorzien, met lagers met minder frictie en er is een geïntegreerde achteruitversnelling die eenvoudiger is in te leggen.

Ontwikkeld voor Europese bestuurders

De nieuwe KA+ maakt het van andere Ford-modellen bekende rijplezier toegankelijk voor een nog groter publiek. De unieke specificatie van het onderstel is afgestemd op de verwachtingen en behoeften van de Europese automobilisten. Het bestaat uit een uniek subframe aan de voorzijde en een wielophanging met vering en demping en torsieas achter. Geheel afgestemd op de Europese wegen. Verbeterde deurrubbers, geluiddemping en aerodynamica zijn ontwikkeld om het niveau van windgeruis en rolgeluiden in de cabine te verminderen. Dit alles heeft een in deze klasse ongekend comfort voor de inzittenden als resultaat.

 

# # #

 

Android en Android Auto zijn handelsmerken van Google Inc.

*De officieel gehomologeerde verbruiks- en emissiecijfers worden later dit jaar, tegen de introductiedatum van de KA+, bekendgemaakt.

Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaardtestprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde.

elf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met een van de nieuwe Ford-modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij een van de officiële Ford-dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten, en heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (zestien eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en acht zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission