Ford Media Center

Ford breekt record grootste billboard ter wereld, gecertificeerd door GUINNESS WORLD RECORDS

  • Ford onthult banner van 5265 m2 van de nieuwe EcoSport op het markante Espana Building in Madrid

  • Ford verbreekt hiermee het GUINESS WORLD RECORD

  • Reclamebord na februari gedoneerd aan Apascovi Foundation, een uitzendbureau voor mensen met een handicap

Amstelveen, 27 februari 2017 – Ford is nu de officiële GUINNESS WORLD RECORDS-titelhouder voor het Grootste billboard ter wereld, na het onthullen van een reclamebord van 5265 m2 (het equivalent van 20 tennisbanen) voor de nieuwe Ford EcoSport op het markante Espana Building in het centrum van Madrid.

Een jurylid van GUINNESS WORLD RECORDS heeft de installatie van 2000 kg geïnspecteerd en vastgesteld dat de officiële GUINNESS WORLD RECORDS-poging voor Grootste billboard is geslaagd en het vorige record, gevestigd in Dhahran in Saoedi-Arabië, met 241,93 m2 heeft verbroken.

“Elena Burguete, marketingdirecteur van Ford Spain: “Fords boodschap is ‘Go Further’, en dat is precies wat we voor ogen hadden met onze campagne voor de nieuwe EcoSport. Het is een prachtige manier om de boodschap ‘Life is out there, are you?’ uit te dragen aan zoveel mogelijk mensen, in hartje Madrid.”

Het billboard blijft op zijn plek tot eind februari. Daarna wordt het gedoneerd aan de Apascovi Foundation, een uitzendbureau voor mensen met een handicap, waar alle gebruikte materialen worden hergebruikt.

De stijlvolle nieuwe Ford EcoSport, ontworpen voor het leven in en buiten de stad, is nu in heel Europa te koop en wordt voor het eerst aangeboden als een sportieve, op Ford Performance geïnspireerde ST-Line. Technologieën voor bestuurdersassistentie, waaronder SYNC 3-connectiviteit BLIS en een achteruitkijkcamera zijn beschikbaar op de EcoSport.

Over Guinness World Records

GUINNESS WORLD RECORDS (GWR) is de autoriteit op het gebied van wereldrecords. Het iconische boek Guinness World Records werd voor het eerst gepubliceerd in 1955 en wordt jaarlijks uitgebracht. Inmiddels zijn er ongeveer 136 miljoen exemplaren van verkocht in 20 talen in meer dan 100 landen. Daarnaast zijn er van Guinness World Records Gamer's Edition (voor het eerst uitgegeven in 2007) meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht.

Het internationale tv-programma Guinness World Records bereikt jaarlijks 750 miljoen kijkers, en meer dan 2 miljoen mensen volgen het YouTube-kanaal van GWR dat meer dan 300 miljoen views per jaar heeft. De website van GWR ontvangt jaarlijks 18 miljoen bezoekers en heeft rond de 10 miljoen volgers op Facebook.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission