Ford Media Center

Ford Mustang biedt meer rijplezier met MagneRide®

  • Ford Mustang nu voorzien van speciale dempers met magnetische vloeistof

  • MagneRide®-technologie optimaliseert weggedrag in bochten en tijdens remmen

  • Zelfde technologie toegepast voor speciale protheses voor snowboarders en skiërs

AMSTELVEEN, 4 april 2018 – Ford past een bijzondere techniek die gehandicapte snowboarders en skiërs helpt om stabiel te blijven tijdens het afdalen, nu ook toe in de nieuwe Mustang. Magnetorheologische vloeistof (MRF) in speciale protheses voor atleten bij wie een been boven de knie geamputeerd is, zorgt voor betere schokabsorptie en stelt de sporter in staat sneller te reageren na een harde landing.

Het gebruik van MRF in de MagneRide®-dempers van de Ford Mustang resulteert in meer rijplezier en een verbeterd weggedrag. Sensors monitoren de omstandigheden op de weg en elektromagneten passen duizend keer per seconde het magnetisch veld in de dempers aan om de ijzerdeeltjes in de olie in de afzonderlijke dempers te richten. Daarmee zorgen de MagneRide®-dempers voor een hogere dempingsweerstand in bochten met een stabieler weggedrag tot gevolg. Tijdens rustig cruisen zal de dempingsweerstand juist lager zijn en zo voor meer comfort zorgen.

Controle is allesbepalend

“Atleten sporten in uiterst uitdagende omstandigheden en daarbij is controle allesbepalend. Mustang-bestuurders worden op vergelijkbare wijze geholpen door de MagneRide®-technologie in de dempers. De technologie reageert realtime en razendsnel op de steeds veranderende omstandigheden, zodat de dempers in elke situatie de juiste respons leveren”, zegt Joe Bakaj, vice president Product Development bij Ford of Europe.

De nieuwe Ford Mustang, die zich kenmerkt door een meer gestroomlijnde en atletische uitstraling, snellere acceleraties en geavanceerde technologie, is leverbaar met onder meer de verbeterde 5,0-liter V8-motor met 331 kW (450 pk) vermogen. Daarmee is een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 4,3 seconden mogelijk.

MagneRide® is een gepatenteerde technologie van BWI Group.

# # #

Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaardtestprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met een van de nieuwe Ford-modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij een van de officiële Ford-dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten, en heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (zestien eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en acht zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission