Ford Media Center

Ford toont glimp compleet nieuw elektrisch model

  • Eerste indruk volledig nieuw, op Ford Mustang geïnspireerd model met range van 482 km
  • Speciaal Ford Team Edison opgericht voor ontwikkeling elektrische modellen
  • Productaanbod van 40 geëlektrificeerde modellen in 2022, waarvan 16 volledig elektrisch

Ford toont het eerste beeld van een volledig nieuw, op de Ford Mustang geïnspireerd model. Het betreft het eerste model van Ford Team Edison dat specifiek gericht is op de ontwikkeling van geëlektrificeerde voertuigen voor markten over de hele wereld.

Ford Team Edison is een multifunctioneel en toegewijd team onder leiding van Global Product Development Director Darren Palmer, gevestigd in een nieuw kantoor in Detroit. Het team heeft een vrijbrief gekregen om op onconventionele en innovatieve wijze elektrische voertuigen te ontwikkelen voor een explosief groeiend deel van de automarkt.

Het team heeft de taak om snel te handelen en optimaal samen te werken om voor individuele markten veelvoorkomende problemen op te lossen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Derhalve omarmt Ford Team Edison een ‘no stripes mentality’ om nieuwe ideeën vanuit allerlei invalshoeken aan te moedigen. Het team implementeert ook een nieuwe kijk op de ontwikkeling van prototypen. Minder nauwkeurig ontwikkelde prototypen – desnoods van karton bij wijze van spreken – zorgen voor meer flexibiliteit, een beter leerproces en kortere ontwikkelingstijden, wat uiteindelijk resulteert in meer intuïtieve en innovatieve ontwerpen.

“Klanten van elektrische voertuigen kopen de toekomst in. Ons team is niet alleen 100% gericht op de ontwikkeling van voertuigen die verleiden, maar ook op een perfect werkend ecosysteem voor elektrische voertuigen”, aldus Palmer.

Het op de Ford Mustang geïnspireerde, volledig elektrische performancemodel komt medio 2020 op de markt met een beoogde actieradius van 482 km (300 mijl). Ford investeert 11 miljard dollar en werkt aan een uitgebreid productaanbod van 40 geëlektrificeerde modellen in 2022, waarvan 16 volledig elektrisch.

*Gehomologeerde cijfers met betrekking tot de brandstofefficiëntie en CO2-emissie worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.
Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaardtestprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met een van de nieuwe Ford-modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij een van de officiële Ford-dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten, en heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

Ford Europa

fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (zestien eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en acht zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission