Ford Media Center

Kinderen groeien in zomervakantie gemiddeld 2 centimeter – gelukkig biedt nieuwe Focus meer ruimte dan ooit

Wist u dat het gemiddelde schoolkind 6 centimeter per jaar groeit? In hun snelste groeiperiode kunnen kinderen maar liefst 16 centimeter in een jaar groeien, met spurten van maar liefst een halve centimeter per nacht.

Dat betekent dat sommige scholieren na de zomervakantie met 2 centimeter extra lengte weer in de gezinsauto springen. Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat scholieren tijdens de zomervakantie nog sneller groeien, omdat ze dan minder gestresst zijn.*

De nieuwe Ford Focus biedt in zijn klasse de meeste beenruimte achterin; 5 centimeter meer dan in het vorige model. Ideaal voor opgroeiende kinderen die weer naar school gaan.

Passagiers achterin krijgen ook 6 centimeter meer schouderruimte. Bovendien zorgt de vlakkere vloer onder de middelste zitplaats voor meer comfort – wat betekent: minder geruzie over wie er in het midden moet zitten.

“We hebben de ruimte achterin de nieuwe Focus niet alleen groter gemaakt; we wilden ook dat het ruimtelijker aanvoelde voor zowel grote als kleine passagiers”, zei Glen Goold, Chief Programme Engineer van Ford Focus. “De zijramen lopen nu verder naar achteren, zodat passagiers vrijuit naar buiten kunnen kijken. Dankzij het optionele panoramadak stroomt er volop licht het interieur binnen, wat een extra ruimtelijk gevoel geeft.”

De nieuwe Ford Focus biedt klanten van middelgrote gezinswagens meer ruimte, stijl en geavanceerde rijtechnologieën dan ooit tevoren. Nieuwe functies helpen bestuurders in situaties waarin veel moet worden gestopt en weer opgetrokken. Ook zijn er nieuwe technologieën voor beter zicht in het donker en voor eenvoudig parkeren door simpelweg één knop ingedrukt te houden. Tot slot zijn er tal van technologieën waarmee ongelukken kunnen worden voorkomen.

De Focus kan zelfs fungeren als mobiele wifi-hotspot, waarmee tot wel 10 apparaten verbinding kunnen maken. Dit dankzij de nieuwe ingebouwde-modemtechnologie FordPass Connect.

De stijlvolle Focus Titanium, de sportieve Focus ST-Line en de luxueuze Focus Vignale (vijfdeurs en Wagon) zijn vanaf nu bij Nederlandse Ford dealers te bewonderen. De splinternieuwe Focus Active-crossovermodellen komen later dit jaar op de markt.

*http://www.abc.net.au/news/2017-01-30/kids-grow-taller-in-holidays-than-school-term-says-scientist/8222994

FordPass Connect is optioneel. Het ingebouwde modem wordt aangesloten op het moment dat het voertuig wordt afgeleverd. U kunt zelf kiezen of u bepaalde gegevens al dan niet wilt delen. De technologie wordt in 2018 beschikbaar voor een geselecteerd aantal markten. De rest volgt in de loop van 2019.

Bij de wifi-hotspot (tot 4G) hoort een gratis proefperiode voor draadloze data die ingaat op het moment van activeren en afloopt na 3 maanden of wanneer er 3 GB aan data is verbruikt (welke van de twee het eerste wordt bereikt). Na die periode hebt u een Vodafone-abonnement nodig; op de website van Vodafone vindt u meer informatie over de verschillende datapakketten. Om te kunnen profiteren van de ingebouwde wifi-hotspotmogelijkheid moet een Ford-auto uit 2018 zijn uitgerust met de benodigde hardware en is er een data-abonnement vereist. Datadekking en service zijn niet overal beschikbaar; mogelijk zijn de voorwaarden van uw data-abonnement van toepassing (inclusief eventuele kosten voor berichten en dataverkeer).

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

Ford Europa

fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission