Ford Media Center

Harnassen, robots en lasers: Ford past als eerste automatisch proces toe dat nieuwe Focus veiligste Ford ooit maakt

  • Ford geeft kijkje achter de schermen van unieke technologie waarmee auto's veiliger dan ooit worden
  • Volautomatische proces moderniseert oude smeedtechnieken voor productie van onderdelen die bestuurder en passagiers helpen beschermen
  • Boriumstaal, vroeger gebruikt voor harnassen en tegenwoordig voor wolkenkrabbers, zorgt dankzij zijn sterkte dat nieuwe Ford Focus is bekroond met maximale veiligheidsscore van vijf Euro NCAP-sterren

AMSTELVEEN, 6 november 2018 – Ooit was het een techniek die een ridder bescherming bood tegen de wapens van zijn rivaal. Nu past Ford een ultramoderne versie van dezelfde techniek toe om zijn auto's veiliger dan ooit te maken.

Met het eerste volautomatische warmpersproces worden auto-onderdelen die essentieel zijn voor de bescherming van bestuurder en passagiers gevormd en gesneden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van ovens, robots en lasers die een temperatuur bereiken van 3.000 °C.

“We bouwen voort op technieken die al duizenden jaren worden toegepast om staal te versterken. Daarbij maken we gebruik van moderne materialen en automatisering om het warmpersproces te versnellen en verfijnen", zegt Dale Wishnousky, Vice President Manufacturing, Ford Europa. "Het resultaat is een veiligheidskooi van boriumstaal voor de Ford Focus, die daarmee een van onze veiligste auto's ooit is."

De warmperslijn – die volledig is geïntegreerd in de assemblagefabriek van Ford in het Duitse Saarlouis – is gebouwd met behulp van een deel van de recente investering van € 600 miljoen in deze fabriek. Warmpersen is een integraal onderdeel van de productie van de Ford Focus, het model dat een maximale veiligheidsscore van vijf Euro NCAP-sterren heeft behaald.

In de veiligheidskooi van de nieuwe Focus is uitgebreid gebruikgemaakt van boriumstaal, het sterkste staal dat in de auto-industrie wordt toegepast. De kooi kan bij een ongeval voor overlevingsruimte zorgen. Daarnaast zorgt borium, dat ook wordt toegepast in wolkenkrabbers, voor 40 procent meer bescherming bij een frontale botsing.

Warmgeperste stalen onderdelen worden blootgesteld aan temperaturen tot 930 °C. Vervolgens worden de onderdelen door robots in een hydraulische pers geladen die een sluitkracht heeft van maximaal 1150 ton. Daarna worden ze in slechts drie seconden gevormd en gekoeld. Het boriumstaal is nu zo sterk, dat er een laserstraal heter dan lava voor nodig is om elk deel nauwkeurig in de uiteindelijke vorm te snijden.

# # #

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten en heeft wereldwijd 200.000 werknemers. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Zo streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, internationale producten of Ford Motor Credit Company vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 53.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 68.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission