Ford Media Center

Navigatie met technologie geïnspireerd op Hans en Grietje

  • Weg terug vinden bij off-road rijden wordt gemakkelijk met broodkruimel-navigatie
  • Ranger Raptor ontworpen door Ford Performance om meest uitdagende off-road omstandigheden te trotseren
  • Eind dit jaar is de Ranger Raptor in Nederland te bestellen

Amstelveen, 15 augustus 2019 – Broodkruimels waren niet ideaal voor Hans en Grietje om hun weg terug te vinden (spoileralert: stenen werkten een stuk beter). Maar broodkruimels zijn wel perfect voor off-road rijders.

In Nederland kunnen we het ons misschien niet voorstellen, maar bij het doorkruisen van een land als Marokko, Zuid-Afrika of Australië, kan het vinden van herkenningspunten en markeringen moeilijk zijn. Om dit probleem te verhelpen dropt de nieuwe Ford Ranger Raptor iedere seconde een ‘broodkruimel’ of pin, zodat bestuurders gemakkelijk hun weg terug kunnen vinden naar hun startpunt.

Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=htqKGqOxaDU

 “Of het nu voor werk of voor avontuur is, de nieuwe Ranger Raptor houdt ervan off-road uitgelaten te worden,” zegt Nederlander Leo Roeks, Director, Ford Performance. “Broodkruimel-navigatie is een simpele, maar effectieve manier om bestuurders off-road hun weg terug te helpen vinden. Waar ze ook rijden.”

Met meer dan 26.700 verkochte exemplaren in de eerste helft van 2019, is de Ford Ranger de meest populaire pick-up in Europa.* De nieuwe Ranger Raptor, ontwikkeld door Ford Performance, is ontworpen om op snelheid de meest uitdagende off-road gebieden in de wereld te doorkruisen. De Ranger Raptor wordt aangedreven door een efficiënte 2.0-liter Bi-turbo EcoBlue-dieselmotor en heeft race vering met FOX schokdempers. Vanaf eind dit jaar is de Ranger Raptor ook in Nederland te bestellen.

# # #

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten en heeft wereldwijd 196.000 werknemers. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Zo streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, klantervaring en data analytics. Kijk voor meer informatie over Ford, internationale producten of Ford Motor Credit Company op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 51.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 65.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 23 productiefaciliteiten (17 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en zes zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission