Ford Media Center

FordPass Pro app voor slim en veilig wagenparkbeheer

  • FordPass Pro app ideale connectiviteitsoplossing voor kleinere wagenparken
  • Op één smartphone inzicht in status van maximaal vijf Fords
  • Online onderhoudsbeurt boeken kan eenvoudig via toekomstige Service Booking

Amstelveen, 19 september 2019 – Ford lanceert vandaag de FordPass Pro app waarmee ondernemers hun wagenpark efficiënter, veiliger en productiever kunnen inzetten. FordPass Pro is specifiek ontworpen voor kleinere wagenparken. Tot aan vijf Ford voertuigen zijn te volgen en te managen met een smartphone.

“Tijd is geld voor ondernemers. Daarom focust Ford op handige technologieën die het dagelijkse leven makkelijker maken”, zegt Richard Bunn, FordPass director, Ford Mobility Europa. “Dankzij FordPass Pro is een ondernemer minder tijd kwijt aan het controleren van de voertuigen in zijn bedrijf.”

FordPass Pro biedt:

  • Basisinformatie: direct toegang tot belangrijke informatie over bijvoorbeeld het AdBlue-niveau
  • Voertuiglocatie: Ford PassPro helpt eigenaren om hun auto op drukke parkeerplaatsen terug te vinden
  • Vergrendelen/ontgrendelen: op afstand het slot van de cabine en bagageruimte bedienen
  • Technische status: informatie over het brandstofniveau, de onderhoudsinterval en bandenspanning
  • Alarmstatus: laat de eigenaar weten of het alarmsysteem geactiveerd is
  • Remote start: op afstand starten – ideaal om op koude dagen de auto voor te verwarmen of te ontdooien

Service Mode

FordPass Pro wordt continu met diverse functies uitgebreid. Één daarvan is Guard Mode, dat de veiligheid van voertuigen verbetert. De eigenaar krijgt via het FordPass Connect on-board modem een melding als er activiteiten in het voertuig zijn – zelfs als die wordt ontgrendeld met een sleutel. Via Service Booking is met één druk op de knop een onderhoudsbeurt bij de Ford-dealer te boeken.

FordPass Pro is verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play Store. Vooralsnog is de app alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. In de nabije toekomst verschijnt FordPass Pro ook in andere landen.

FordPass Pro is vooral bedoeld voor kleine zelfstandigen en het midden- en kleinbedrijf. Voor het wagenparkbeheer bij grote bedrijven is er Ford Telematics en Data Services van Ford Commercial Solutions.

Recordaantal verkochte bedrijfsauto’s

Ford is de grootste bedrijfsautofabrikant van Europa. Van de Ford Transit range werden er in het tweede kwartaal van 2019 een recordaantal van 68.800 exemplaren verkocht. Dat is 2,7 procent meer dan het tweede kwartaal van 2018.

# # #

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten en heeft wereldwijd 196.000 werknemers. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Zo streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, internationale producten of Ford Motor Credit Company vindt u op www.corporate.ford.com.

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 49.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 63.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 23 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission