Ford Media Center

Ford onthult 18 november volledig elektrische, op Mustang geïnspireerde SUV

  • Ford presenteert eerste designschets van nieuwe, volledig elektrisch aangedreven en op de Mustang geïnspireerde SUV
  • Onthulling van de nieuwe SUV wereldwijd op 18 november 2019
  • Revolutionaire, geheel elektrische SUV heeft een beoogde actieradius van maximaal 600 kilometer (WLTP)
  • Onthulling via livestream te volgen voorafgaand aan de Los Angeles Auto Show

Amstelveen, 24 oktober 2019 – Ford presenteert de eerste designschets van zijn geheel nieuwe, op de Mustang geïnspireerde en volledig elektrische SUV. De onthulling van de auto vindt plaats op 18 november a.s.

De nieuwe SUV van Ford heeft naar verwachting een puur elektrische actieradius van maximaal 600 kilometer (WLTP). De presentatie van de auto in Los Angeles is maandag 18 november 2019 om 03.00 uur Nederlandse tijd via een livestream-verbinding te volgen.

Vervolgens schittert de nieuwe EV als wereldprimeur op de Los Angeles Auto Show 2019.

Meer informatie over het gamma elektrische, hybride en plug-inhybride voertuigen van Ford is te vinden op https://www.ford.nl/handige-links/zoeken/hybride-en-elektrische/all-electric .

# # #

* Het vermelde brandstof- en energieverbruik, de CO2-uitstoot en elektrische actieradius zijn gemeten volgens technische reglementen en specificaties van het Europese reglement (EC 715/2007 en (EC) 692/2008. Het brandstofverbruik en de CO2-emissies zijn voor een specifieke modelvariant bepaald. De betreffende testprocedure vergelijkt verschillende automerken en modellen. Naast het brandstofverbruik spelen ook het rijgedrag en andere non-technische factoren een rol bij het bepalen van de testresultaten. CO2 broeikasgas is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

 

Vanaf 1 september 2017 wordt de uitstoot en het verbruik van nieuwe voertuigen getest volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) vastgesteld door de (EU) 2017/1151. De WLTP is een meer realistische testprocedure voor het meten van uitstoot en CO2-emissies. Vanaf 1 september 2018 vervangt de WLTP de New European Drive Cycle (NEDC) volledig. Tijdens de uitfasering van NEDC worden de WLTP meetresultaten gecorreleerd aan de NEDC. Daardoor kan het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot bij de twee testprocedures afwijken. Dezelfde auto kan volgens de twee testmethoden afwijkende resultaten behalen.

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten en heeft wereldwijd 196.000 werknemers. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Zo streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, internationale producten of Ford Motor Credit Company vindt u op www.corporate.ford.com.

 

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 49.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 63.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 23 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

 

* Verkoopcijfers van de 20 belangrijkste Europese markten waar Ford wordt vertegenwoordigd door National Sales Companies. De 20 Europese markten zijn: Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden en Zwitserland.

** Nieuwe talen voor SYNC 3 zijn onder andere Deens, Noors, Pools (inclusief spraaksturing), Tsjechisch en Zweeds (inclusief spraaksturing). Deze worden toegevoegd aan de Europese talen die al beschikbaar zijn in SYNC: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch, Spaans, Turks en Brits Engels.

*** Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaardtestprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde. De resultaten in mpg komen ook overeen met deze Europese rijcyclus en worden vermeld in Britse gallons. De resultaten kunnen afwijken van brandstofverbruikcijfers in andere regio's in de wereld doordat in deze markten andere rijcycli en voorschriften van toepassing zijn.

Android en Android Auto zijn handelsmerken van Google Inc.

CO2 Emission