Ford Media Center

Nieuwe Puma is één van de Fords die 5 Euro NCAP sterren voor veiligheid scoort

  • Ford Puma vijfde Ford in 2019 met vijf sterren beoordeeld door Euro NCAP
  • Hoogst mogelijke beoordeling voor Puma op basis van strengere testprotocollen, geïntroduceerd in 2018
  • Score voor bescherming van volwassen inzittenden maar liefst 92%

Amstelveen, 18 december 2019 – Met de Ford Puma heeft Euro NCAP vandaag opnieuw een Ford met vijf sterren beloond voor een uitmuntende veiligheid. Euro NCAP is de onafhankelijke organisatie op het gebied van botsproeven.

De Puma, een op de SUV geïnspireerde crossover, heeft de hoogst mogelijke beoordeling gekregen op basis van de strengere testprotocollen die in 2018 zijn geïntroduceerd. De Puma – inclusief de Puma EcoBoost Hybrid varianten – is een van de acht modellen in het Europese aanbod van Ford die met vijf sterren zijn onderscheiden.

Euro NCAP heeft de Puma hoog beoordeeld voor de veiligheid van inzittende volwassenen en kinderen. De hoogste scores werden gegeven bij de zijdelingse balktest en de strengere zijdelingse paaltests. Technologieën als Pre-Collision Assist met Active Braking, Intelligent Speed Limiter en het Lane-Keeping System werden ook geprezen.

De Puma is de vijfde Ford die in 2019 voor veiligheid met de hoogst haalbare beoordeling van vijf sterren is onderscheiden. Eerder dit jaar viel deze eer al te beurt aan de Ford Focus, de Mondeo (opnieuw getest volgens de recentste protocollen), de Kuga en de Explorer Plug-In Hybrid. Fords die ook met vijf sterren zijn beoordeeld, zijn de Fiesta (getest in 2017), de Galaxy (2015) en de S-Max (2015).

Belangrijkste feiten

  • De Ford Puma heeft 94% gescoord op bescherming van volwassen inzittenden, 84% op bescherming van meerijdende kinderen, 77% op bescherming van kwetsbare weggebruikers en 74% op veiligheid verhogende voorzieningen
  • De Puma scoorde het maximum aantal van 16 punten bij laterale botstests en het maximum aantal van 12 punten voor de installatie van het kinderbeveiligingssysteem
  • De Puma is uitgerust met het Ford Co-Pilot360-systeem dat bestaat uit twaalf ultrasone sensoren, drie radars en twee camera's die op verschillende plekken zijn gemonteerd, alsmede een reeks geavanceerde functies en technologieën voor meer bescherming, betere rijeigenschappen en makkelijker parkeren, ontworpen om het rijden comfortabeler, eenvoudiger en veiliger te maken

Nieuwe Ford Puma

De Ford Puma biedt klanten een compacte crossover met een geavanceerde, zuinige hybride aandrijving, toonaangevende gebruiksgemak en een fraai design.

De geavanceerde 48-volt Ford EcoBoost Hybrid-technologie zorgt voor een krachtig, responsief prestatievermogen en een optimaal brandstofverbruik. Hierbij zijn elektrische koppelondersteuning en de wrijvingsarme 1.0-liter EcoBoost-driecilinder benzinemotor naadloos met elkaar geïntegreerd met tot wel 155 pk als resultaat.

Opvallende stylingelementen zijn onder andere de op de spatborden gemonteerde koplampen en de sportieve belijning. De verhoudingen, gebaseerd op de SUV, zorgen voor een grotere bodemspeling die tijdens het rijden het zelfvertrouwen van de bestuurder opkrikt, en een kofferbak met een toonaangevende bagageruimte van 456 liter, dankzij de unieke uitspoelbare MegaBox.

5 sterren voor veiligheid

  • Ford Puma – 2019
  • Ford Kuga – 2019
  • Ford Explorer Plug-In Hybrid – 2019
  • Ford Mondeo – 2019
  • Ford Focus – 2019
  • Ford Fiesta – 2017
  • Ford Galaxy – 2015
  • Ford S-MAX – 2015

Euro NCAP

Euro NCAP heeft het vijfsterrensysteem voor veiligheid ontwikkeld om het vergelijken van auto's voor consumenten, hun families en bedrijven te vergemakkelijken en hen zo beter in staat te stellen om, afhankelijk van hun behoeften, de veiligste keuze te maken.

De beoordeling wordt bepaald op basis van een reeks tests die door Euro NCAP zijn ontworpen en door henzelf worden uitgevoerd. Deze tests vertegenwoordigen, in vereenvoudigde vorm, realistische scenario's van belangrijke ongevallen die zouden kunnen leiden tot letsel of overlijden van automobilisten, inzittenden of andere weggebruikers.

Het aantal sterren geeft aan hoe goed de auto presteert in de Euro NCAP-tests, maar deze score wordt mede beïnvloed door welke veiligheidsuitrusting de fabrikant op de verschillende markten aanbiedt. Een hoog aantal sterren geeft dus niet alleen een goed testresultaat aan, maar ook dat de veiligheidsuitrusting op het geteste model overal in Europa goed voorhanden is.

Citaten

"Of het nu ging om ongevalpreventie, het beschermen van een gezin tijdens een ongeval of zelfs het remmen om secundaire ongevallen te voorkomen, bij alle leden van het Puma-ontwikkelingsteam stond veiligheid centraal." – Jörg Beyer, executive director, Engineering bij Ford Europa

"Het standaard gemonteerde autonome noodremsysteem heeft het prima gedaan in tests bij het soort lage snelheden waarop vaak letsel als whiplash optreedt. In alle testscenario's werden botsingen vermeden of werden de gevolgen ervan verminderd." – Euro NCAP

Technologieën van Ford driver assistance

  • Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane Centring
  • Blind Spot Information System (BLIS) met Cross Traffic Alert
  • Active Park Assist/Active Park Assist 2
  • Evasive Steering Assist
  • Intelligent Speed Limiter
  • Lane-Keeping System met Road Edge Detection
  • Local Hazard Information
  • Post-Collision Braking
  • Pre-Collision Assist met Active Braking
  • Wrong Way Alert

 

# # #

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie, autonome voertuigen en mobiliteitsoplossingen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 191.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 47.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 62.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en negentien productiefaciliteiten (twaalf eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en zes zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

 

CO2 Emission