Ford Media Center

Ford Focus bestverkochte auto in C-segment

  • Ford Focus voor tweede jaar op rij bestverkochte auto in C-segment over eerste kwartaal
  • Populairste model is Focus ST-Line Wagon met 1.0 EcoBoost motor
  • Focus rijders kiezen massaal voor Winterpack

Amstelveen, 1 april 2020 – De Ford Focus was in het eerste kwartaal van 2020 de bestverkochte auto in het C-segment. Met 2.770 registraties behaalde de Focus zijn nummer één positie. Hiermee prolongeert hij het succes, want de Focus was over heel 2019 namelijk ook de bestverkochte auto in zijn segment.

Populaire uitvoeringen

De populairste uitvoering is de Focus ST-Line Wagon met 1.0 EcoBoost benzinemotor met 125pk. Maarliefst twaalf procent werd in deze uitvoering besteld. De populairste kleur was het donkergrijze Magnetic met bijna twintig procent. Daarop volgde het luxe Chrome Blue met zestien procent en Agate Black met vijftien procent.

Ford Winterpack

Focus rijders kiezen massaal van het Winterpack. Deze optie bestaat voor de Focus uit stoel-, stuur- en voorruitverwarming. Waarvan gezegd kan worden dat deze laatste feature een unieke optie is in het C-segment. Bijna zestig procent geniet van deze luxe feature aankomende winter.

Focus line-up

De line-up van de Focus bestaat uit de complete Titanium, boordevol technologie, de ST-Line met zijn sportieve uiterlijk en rijeigenschappen, de Vignale die is voorzien van alle luxe en comfort en tot slot de avontuurlijke Active die net iets hoger staat en een crossover uitstraling heeft. Vier uitvoeringen met een heel eigen karakter. Zo is er voor iedereen een passende Focus.

# # #

Zelf rijden

Wilt u als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie, autonome voertuigen en mobiliteitsoplossingen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 191.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 47.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 62.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en negentien productiefaciliteiten (twaalf eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en zes zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission