Ford Media Center

Nieuwe, atletische Ford Kuga bestormt SUV-segment met laagste verbruik in zijn klasse

  • Geheel nieuwe Ford Kuga biedt in Europa keuze uit meer geëlektrificeerde aandrijflijnen dan elke andere Ford, goed voor een efficiencyverbetering van ruim 20%
  • Kuga Plug-In Hybrid voorzien van verschillende rijstanden om elektrische aandrijfkracht te benutten, waaronder de volledig elektrische rijmodus EV Now
  • Gestroomlijnd silhouet maskeert toonaangevende zit- en bagageruimte dankzij verschuifbare stoelen op tweede zitrij
  • Tot 80 kg lichter door geavanceerde voertuigarchitectuur
  • Connectiviteit verbeterd met 12.3 inch digitaal instrumentenpaneel en elektrische voertuigfuncties via FordPass-app en FordPass Connect-modem
  • Geavanceerde veiligheidstechnologie waaronder BLIS Assist, nieuwe Intersection-functionaliteit voor Pre-Collision Assist met Active Braking

Amstelveen, 1 april 2020 – De geheel nieuwe Ford Kuga kenmerkt zich door een stijlvol en onderscheidend exterieurdesign met royale proporties voor extra comfort en ruimte. De drie uitvoeringen van de Kuga met ieder een eigen karakter – de verfijnde Titanium, sportieve ST-Line en luxe Vignale – worden aangeboden met geavanceerde hybride-aandrijflijnen met de beste brandstofefficiency in zijn klasse en een verbetering van ruim twintig procent ten opzichte van het uitgaande model.

Het Europese aanbod aan motorvarianten bestaat uit de Kuga Plug-In Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (mild hybride) en Kuga Hybrid (volledig hybride), evenals de 2.0 en 1.5 EcoBlue dieselmotoren en 1.5 EcoBoost benzinemotoren. In verband met het landelijke belastingklimaat biedt Ford in Nederland alleen de Kuga Plug-In Hybrid en Kuga 1.5 EcoBoost aan. De Kuga Plug-In Hybrid is gekoppeld aan een nieuwe, intelligente 8-traps automaat, terwijl de 1.5 EcoBoost gekoppeld is aan een handgeschakelde zestraps transmissie.

Ford rust de nieuwe Kuga uit met intuïtieve en comfort verhogende assistentiesystemen, waaronder de FordPass Connect-modem waarmee bestuurders van een Kuga Plug-In Hybrid allerlei voertuigfuncties via de FordPass-app kunnen bedienen. Inzittenden profiteren van een inductielader voor smartphones en het SYNC 3-infotainmentsysteem1 met 8 inch touchscreen. Een premium B&O audiosysteem zorgt voor een hoogwaardige audiobeleving. Het 12.3 inch digitale instrumentarium biedt meer informatie, is intuïtiever te bedienen en makkelijker af te lezen.

Nieuwe systemen als Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring zorgen ervoor dat de bestuurder van de Kuga genoeg afstand tot zijn voorligger houdt en keurig in het midden van de rijbaan blijft rijden. De adaptieve bochtenverlichting en verkeersbordenherkenning garanderen een uitstekend zicht in de duisternis. De head-up display helpt de bestuurder om zijn ogen op de weg te houden, terwijl Active Park Assist2 de Kuga met één druk op de knop volledig automatisch laat in- en uitparkeren.

De toonaangevende zit- en bagageruimte in zijn klasse is mede te danken aan de verschuifbare stoelen op tweede zitrij die eenvoudig over een lengte van 150 mm verschoven kunnen worden.

In Europa is de Kuga de succesvolste SUV van Ford en na de Fiesta en de Focus de bestverkochte Ford. In 2019 verkocht Ford 161.400 exemplaren, een toename van vijf procent in vergelijking tot een jaar eerder. De algehele SUV-verkoop van Ford groeide met ruim zes procent.

C2-platform lichter en stijver

De nieuwe Kuga is de eerste SUV op basis van Fords nieuwe C2-platform. Dit platform draagt bij aan een betere aerodynamica, een tot wel 80 kg lager gewicht ten opzichte van zijn voorganger en een lager brandstofverbruik.

De nieuwe architectuur is ontworpen om de crashbestendigheid van de Kuga naar een nog hoger niveau te tillen. Dit heeft geresulteerd in de maximale score van vijf sterren bij de crashtests van Euro NCAP3, een tien procent grotere torsiestijfheid voor verbeterde rijdynamiek en meer binnenruimte.

De carrosserie van de Kuga heeft een kenmerkende vormgeving, met strakke lijnen en krachtige proporties. De langere wielbasis draagt bij aan de grotere stabiliteit en de rustigere wegligging. Het gestroomlijnde silhouet, de lange motorkap, vlakke achterruit en lage daklijn zorgen voor een energieke, dynamische uitstraling.

De uitvoeringen Titanium, ST-Line en Vignale benadrukken ieder op hun eigen manier de persoonlijkheid van de bestuurder. Met een eigentijds en zelfverzekerd uiterlijk straalt de Titanium zakelijke luxe en kwaliteit uit. Kenmerkende details zijn de bumperbescherming, de diffuser in de achterbumper, LED-dagrijverlichting en buitenspiegels, deurlijsten en handgrepen in carrosseriekleur. Standaard zijn lichtmetalen 17 inch velgen (19 inch optioneel).

De exclusieve Vignale onderscheidt zich met dakrails, bumperinzetten en instaplijsten die in aluminium met zijdeglans zijn uitgevoerd. De speciale bumpers, verchroomde grille, dubbele uitlaat en lichtmetalen 18 inch wielen (19 en 20 inch optioneel) maken de luxe uitstraling compleet. Ook het ruime interieur doet exclusief aan, met onder meer Windsor-lederen stoelbekleding met speciaal stikwerk, een met leder bekleed en verwarmbaar stuurwiel en vloermatten met hoogpolige bekleding.

De sportieve ST-Line onderscheidt zich met de op Ford Performance geïnspireerde bumpers en sideskirts in carrosseriekleur. De grille, bumperbescherming aan de voorzijde, diffuser in de achterbumper en dakrails zijn in zwart uitgevoerd. De grote achterspoiler, lichtmetalen 18 inch wielen (19 inch optioneel4) en dubbele sportuitlaat benadrukken het sportieve karakter.

In het interieur zorgen de donkere hemelbekleding, exclusieve ST-Line stoelen met contrasterende rode stiksels, aluminium pedalen, het aan de onderzijde afgeplatte sportstuurwiel, ST-Line-vloermatten en -instaplijsten voor een sportieve sfeer.

De Ford Kuga is beschikbaar met de keuze uit twaalf carrosseriekleuren, waaronder de nieuwe metallic kleuren Diffused Silver en Sedona Orange. De kleur Blue Panther is exclusief voorbehouden aan de Vignale-uitvoering.

Aandrijflijnen

Van elk Ford-model dat in Europa op de markt komt, ontwikkelt Ford een geëlektrificeerde versie. Voor het einde van 2021 loopt het aantal geëlektrificeerde modellen hierdoor op tot achttien. De nieuwe Kuga is de eerste Ford die gebouwd wordt als mild hybride, plug-in hybride of volledig hybride. Afgestemd op de Nederlandse marktvraag (gestuurd door ons belastingregime) zal de Kuga in Nederland met twee aandrijflijnvarianten geleverd worden: de Kuga Plug-In Hybrid en Kuga EcoBoost.

De Kuga Plug-In Hybrid is direct vanaf de introductie leverbaar en combineert de actieradius van een auto met traditionele verbrandingsmotor met de efficiëntie van een elektrische aandrijflijn.

De aandrijflijn bestaat uit een 2.5-liter viercilinder Atkinson-benzinemotor, een elektromotor/generator en een 14,4 kWh lithium-ion batterij. Het systeemvermogen bedraagt 165 kW (225 pk). De Kuga Plug-In Hybrid kan tot 56 kilometer (WLTP, 72 kilometer NEDC) volledig elektrisch, en dus emissievrij, rijden. Het brandstofverbruik is vastgesteld op 1.4 l/100 km met een CO2-uitstoot van 32 g/km (WLTP).

Het accupakket kan via de aansluiting in het voorscherm opgeladen worden. Onderweg wordt het automatisch opgeladen doordat het systeem de energie die normaliter tijdens het remmen verloren gaat, terugwint en als elektriciteit opslaat in de accu’s. Via een laadpaal met een vermogen van 230 volt duurt het minder dan zes uur om de accu volledig op te laden.

De bestuurder kan door middel van vier rijstanden – EV Auto, EV Now, EV Later en EV Charge – de elektrische aandrijflijn van de Kuga Plug-In Hybrid zo goed mogelijk benutten. Als de laadstatus van het accupakket zijn minimum bereikt heeft, schakelt het aandrijfsysteem automatisch over naar EV Auto. Dan ondersteunt de elektromotor de brandstofmotor met de tijdens de rit teruggewonnen energie om brandstof te besparen.

Klanten kunnen ook kiezen uit twee geavanceerde Ford EcoBoost-benzinemotoren die volgens de WLTP-meetcyclus voldoen aan de strenge Euro 6.2 emissienorm. De motoren zijn standaard uitgerust met Auto Start-Stop om het verbruik zo laag mogelijk te houden.

Kuga EcoBoost

De 1.5-liter EcoBoost is er met vermogens van 88 en 110 kW (120 en 150 pk). De motoren hebben een brandstofverbruik vanaf 6.6 l/100 km en CO2-uitstoot vanaf 150 g/km (WLTP). De innovatieve EcoBoost-benzinemotor is de eerste driecilindermotor ter wereld met cilinderuitschakeling. De technologie schakelt automatisch een cilinder uit als de volledige kracht van de motor niet benut wordt. Binnen 14 milliseconden wordt de cilinder in- of uitgeschakeld.

 

De EcoBoost-technologie bestaat uit geavanceerde turbotechnologie, hogedrukbrandstofinjectie en tweevoudige, onafhankelijke variabele nokkenastiming. De uitstoot van roetdeeltjes wordt beperkt door de standaard partikelfiltertechnologie. Andere technische innovaties zijn:

  • Een combinatie van brandstofinjectie met een verstuiver en directe brandstofinjectie voor meer vermogen en betere efficiëntie bij lage belasting.
  • Een wrijvingsarme driecilinderconstructie die van nature veel koppel bij lage toerentallen levert.
  • Een geïntegreerd uitlaatspruitstuk dat door een verbeterde warmteafgifte zorgt voor een optimale brandstofefficiëntie en meer koppel bij lage toerentallen.
  • Een volledig aluminium constructie van de motor om gewicht te besparen.

De Kuga is voor het eerst leverbaar met Drive Mode-technologie waarmee de bestuurder de gasrespons, de besturing, de tractiecontrole en de schakelmomenten (versies met automatische transmissie) kan aanpassen. Behalve de rijstanden Normal, Sport en Eco zorgt de Slippery-modus voor meer zelfvertrouwen bij rijden op een gladde ondergrond. De Deep Snow/Sand-modus behoudt de grip op zachte, ongelijke ondergronden.

De nieuwe Ford Kuga kan – afhankelijk van de aandrijflijn – een aanhanger van maximaal 1.800 kg trekken. De elektrisch uitklapbare trekhaak kan met één druk op de knop in de kofferbak in- en uitklappen. Optioneel is een afneembare trekhaak die in de kofferbak kan worden opgeborgen.

 

Comfort, ruimte en flexibiliteit

De Kuga biedt een comfortabel, ruim en flexibel interieur, met een ongeëvenaarde knieruimte op de tweede zitrij. De nieuwe Kuga is 44 mm breder en 89 mm langer dan het uitgaande model en de wielbasis is met 20 mm gegroeid. Dat heeft geleid tot extra ruimte op schouder- en heuphoogte, ondanks dat de nieuwe Kuga 6 mm lager is dan zijn voorganger.

De Kuga is voor het eerst verkrijgbaar met verwarming van de buitenste zitplaatsen op de achterbank. Verder is de tweede zitrij naar achteren te verschuiven voor een toonaangevende beenruimte van 1.035 mm op de achterbank. Door de tweede zitrij naar voren te schuiven, kan de bagageruimte worden vergroot tot een leidende 645 liter inhoud. De tweede zitrij is via een externe bediening eenvoudig volledig neer te klappen. In de bagageruimte ligt een vloermat die aan de ene kant met praktisch en eenvoudig te reinigen rubber is bekleed, en aan de andere kant met velours voor een premium uitstraling.

Het ruimtelijke, praktische interieur van de Kuga is uitgerust met technologieën die het comfort en de connectiviteit verbeteren. De Kuga is voor het eerst verkrijgbaar met het FordPass Connect-modem, dat de auto in een mobiele wifi-hotspot voor tien apparaten verandert. De inzittenden kunnen niet alleen entertainment streamen en file-informatie opvragen, maar ze hebben via de FordPass mobiele applicatie ook toegang tot:

  • Door Lock Unlock, waarmee de Kuga op afstand te openen en te vergrendelen is.
  • Vehicle Locator, die de bestuurder helpt zijn auto te vinden op een drukke parkeerplaats.
  • Vehicle Status, die informatie toont over brandstofniveau, alarm en onderhoudsinterval.

De FordPass-app biedt ook nieuwe functies voor de Kuga Plug-In Hybrid, zoals:

  • Laadniveau, voor het controleren van de batterijstatus en het elektrisch rijbereik.
  • Zoekfunctie voor laadstations, waarmee klanten moeiteloos meer dan 125.000 laadnetwerklocaties in 21 landen kunnen lokaliseren en navigeren, met informatie over het stekkertype en de toegang tot het publieke of semipublieke laadstation.
  • Functies die ontworpen zijn om bestuurders te helpen het maximale uit het laadproces te halen door vooraf laadtijden in te stellen om wisselende elektriciteitstarieven zo goed mogelijk te benutten, gewenste laadniveaus in te stellen en op de hoogte te worden gebracht van eventueel bereikte laadniveaus.
  • Trip- en laadlogboeken, die klanten helpen bij het volgen en beoordelen van het energie- en brandstofverbruik van de auto, inclusief gebruikte energie, honderd procent elektrische afgelegde afstand en regeneratieve remactiviteit.

 

Inzittenden kunnen eenvoudig hun smartphone opladen via de nieuwe inductielader in de middenconsole. De draadloze inductielader detecteert automatisch smartphones1 die geschikt zijn voor inductieladen.

Smartphones zijn via Bluetooth eenvoudig te verbinden met het SYNC 3-infotainmentsysteem. Met stemcommando’s zijn gemakkelijk de audio, navigatie en klimaatcontrole te bedienen. Het infotainmentsysteem is standaard uitgerust met Apple CarPlay en Android Auto™.

Het nieuwe 12.3 inch digitale instrumentarium is uitgerust met een HD-kleurenscherm dat eenvoudig is af te lezen en minder vermoeiend voor de ogen is.

Het nieuwe B&O audiosysteem heeft een vermogen van 575 watt en is voor een ongeëvenaarde audiobeleving uitgerust met tien speakers, een subwoofer en tweeters in het dashboard. Via de Bluetooth-functie van FordPass Connect is muziek van smartphones eenvoudig te streamen. Uitgebreide statische en dynamische geluidsinstellingen zorgen ongeacht de rijomstandigheden voor de ideale geluidsafstemming.

De handsfree elektrisch bedienbare achterklep is via een simpele voetbeweging onder de achterbumper te openen. De ingenieurs van Ford bedachten ook een slimme oplossing voor het opbergen van de oprolbare afdekhoes. Die past namelijk precies in de dubbele kofferbakbodem van de Kuga.

Active Noise Control is een systeem met onder meer drie strategisch in het interieur geplaatste microfoons waarmee het motorgeluid wordt gemonitord. De technologie stuurt dan via het audiosysteem ‘tegengestelde’ geluidsgolven naar het interieur om ongewilde motor- en transmissiegeluiden te neutraliseren. Active Noise Control is standaard in de Kuga Plug-In Hybrid Vignale.

Rijassistentiesystemen

De nieuwe Kuga is uitgerust met diverse geavanceerde rijassistentiesystemen, die het zelfvertrouwen van de bestuurder verhogen en de verkeersveiligheid vergroten.

De Kuga is de eerste Ford met het nieuwe Lane-Keeping System. Het systeem bestaat uit Blind Spot Assist, het Blind Spot Information System (BLIS) en het Lane-Keeping System om te allen tijde op wegen met meerdere rijstroken de dode hoeken van de bestuurder te controleren. Als een voertuig zich in de dode hoek bevindt terwijl de bestuurder richting aangeeft om van rijstrook te wisselen – of als het systeem signaleert dat dat onbedoeld gebeurt – stuurt het systeem subtiel tegen om hem te waarschuwen en een aanrijding te helpen voorkomen.

De nieuwe Local Hazard Information-technologie5 – dat mogelijk gemaakt wordt door FordPass Connect – informeert bestuurders over een mogelijk gevaarlijke situatie op de weg die voor hen ligt, zelfs als het incident nog niet zichtbaar is vanwege een bocht of voorliggers. Meldingen worden onafhankelijk van satellietnavigatie geleverd en zijn afkomstig van lokale autoriteiten, hulpdiensten en rijgegevens van andere voertuigen die zijn verbonden met de cloud.

Meldingen hebben betrekking op mogelijke gevaren op de weg, waaronder wegwerkzaamheden, defecte voertuigen, dieren, voetgangers of voorwerpen op de rijbaan en zelfs gevaarlijke rijomstandigheden worden via de ether naar het voertuig gestuurd.

De doorontwikkelde Pre-Collision Assist met voetgangers- en fietsersdetectie bevat een nieuwe kruispuntfunctie, die de auto automatisch afremt wanneer de bestuurder kruisend verkeer over het hoofd ziet. Op die manier helpt het systeem een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring zorgt ervoor dat de Kuga een veilige afstand tot zijn voorgangers behoudt. Het systeem beperkt de vermoeidheid tijdens lange ritten doordat het de bestuurder helpt om de Kuga midden in de rijbaan te houden. Via de intelligente verkeersbordherkenning herkent het de snelheidslimieten die op borden langs en boven de weg zijn aangegeven. Met ACC houdt de auto zich automatisch aan de toegestane snelheid. Dit systeem is een aanvulling op de informatie van het navigatiesysteem in de Kuga.

Stop & Go brengt de Kuga volledig tot stilstand tijdens fileverkeer met gebruik van maximaal vijfitg procent van de totale remkracht en trekt automatisch weg als de stoptijd korter is dan drie seconden. Als langer dan drie seconden wordt stilgestaan, kan de bestuurder op een knop op het stuurwiel drukken of het gaspedaal voorzichtig indrukken om weer weg te rijden.

Lane-Centring herkent de wegmarkering en centreert de Kuga via kleine stuurbewegingen op de rijstrook zodra ACC geactiveerd is. Lane-Centring werkt bij snelheden tot 200 km/u en waarschuwt de bestuurder met optische en geluidssignalen als hij onvoldoende stuurinput geeft.

Fords eerste SUV met head-up display

De Kuga is de eerste SUV van Ford in Europa met een head-up display (HUD). Dat projecteert essentiële informatie op de voorruit in het blikveld van de bestuurder, die daardoor zijn ogen op de weg kan houden. Het is met een blikveld van 6 x 2,5 graden een van de grootste HUD-systemen in Europa.

Speciale filters op het intrekbare, polycarbonaat scherm zorgen ervoor dat ook bestuurders met gepolariseerde brillenglazen of lenzen de informatie kunnen lezen. Afhankelijk van de specificaties van de Kuga toont de head-up display de snelheid (continu), en naar keuze mededelingen van de verkeersbordherkenning, de schakelindicator en het infotainmentsysteem.

Cross Traffic Alert waarschuwt de bestuurder tijdens het achteruit in- of uitparkeren voor voertuigen die het traject van de Kuga kruisen.

Active Park Assist 2 maakt parkeren nog eenvoudiger. Het systeem herkent zelf geschikte parkeerplaatsen parallel aan en haaks op de rijrichting. Dankzij de shift-by-wire-technologie kan de Kuga zichzelf vervolgens in- en uitparkeren als de bestuurder de transmissiehendel in ‘Neutral’ heeft gezet en een knop op de middenconsole indrukt. Het systeem regelt vervolgens zelf de automatische transmissie, de besturing en het gas- en rempedaal. Een parkeerplaats hoeft slechts 92 cm langer dan de Kuga te zijn om veilig te kunnen inparkeren, waarbij de helling van het wegoppervlak tot twaalf procent kan zijn bij een snelheid van maximaal 4 km/u. Automatisch uitparkeren is mogelijk met Park-out Assist.

5 sterren Euro NCAP

De Ford Kuga2 is door het onafhankelijke crashtestinstituut Euro NCAP bekroond met het maximum te behalen aantal van vijf sterren voor veiligheid. De SUV scoorde 92 procent voor bescherming van volwassenen en behaalde de maximum score bij botsingen van opzij en bij de zwaardere, zijdelingse botsing met een paal.

De structuur van de nieuwe Kuga maakt gebruik van hoogwaardig staal en een intelligent ontwerp om de kreukelzones te verbeteren, inclusief ultrasterke 3D-gewalste stalen buizen die in elke A-stijl en langs de daklijnen zijn verwerkt.

Andere technieken die in de nieuwe Ford Kuga afleiding en ongelukken helpen voorkomen, zijn:

  • Evasive Steering Assist, dat ontworpen is om zowel bij lage als hoge snelheid via radar- en cameratechnologie langzaam rijdend en stilstaand verkeer vóór de Kuga te signaleren; het systeem ondersteunt vervolgens de besturing zodat de bestuurder een aanrijding kan voorkómen.

Het Adaptive Front Lighting System met adaptieve bochtverlichting herkent verkeersborden en stemt daar het lichtbeeld op af. Daarmee zorgt het systeem voor optimaal zicht bij het nemen van bochten, rotondes en spoorwegovergangen.

Het systeem maakt gebruik van de camera aan de voorzijde van de Kuga, die op een afstand tot wel 65 meter de wegmarkering analyseert en het lichtbeeld van de koplampen aanpast op het naderen van een bocht, al voordat de bestuurder de bocht instuurt. De door Ford gepatenteerde integratie van wegmarkeringsherkenning past de lichtbundel aan op de situatie, zodat die breder licht geeft voor kruisingen en rotondes, zodat ook eventuele obstakels en gevaren net buiten de rijrichting verlicht worden.

Niet-verblindend grootlicht maakt de weg en eventuele obstakels voor de nieuwe Ford Kuga beter zichtbaar zonder tegenliggers te verblinden. De koplampen zijn uitgerust met speciale, vernieuwende techniek waarmee gemakkelijker en geleidelijker kan worden geschakeld van dim- naar grootlicht.

Mocht er een ongeluk plaatsvinden, dan reduceert het nieuwe Post-Collision Braking een eventuele tweede impact door automatisch te remmen na de eerste impact. Het verlagen van de snelheid kan extra verwondingen en schade aan de auto voorkomen of beperken.

###

1 Rijd niet als je bent afgeleid. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen en gebruik tijdens het rijden geen mobiele apparaten. Sommige functies zijn mogelijk geblokkeerd als het voertuig in een versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle smartphones.

 

2 De rijhulpfuncties zijn een aanvulling op en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de behoefte van de bestuurder om het voertuig te besturen.

 

3 Vijf sterrennotering Euro NCAP 5 van toepassing op de Kuga 2.0 EcoBlue, 1.5 EcoBlue en 1.5 EcoBoost.

 

4 In bepaalde markten zijn ook 20 inch lichtmetalen wielen beschikbaar.

 

5 Functies moeten mogelijk geactiveerd worden.

 

 

Android en Android Auto zijn handelsmerken van Google Inc.

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Je lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie, autonome voertuigen en mobiliteitsoplossingen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 191.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 47.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 62.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en negentien productiefaciliteiten (twaalf eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en zes zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission