Ford Media Center

Ford schiet te hulp en bouwt magazijn snel om tot productiefaciliteit voor beademingsapparatuur

  • Ford creëert faciliteit in Dagenham voor productie van beademingsapparatuur voor COVID-19-patiënten; wat normaliter een jaar kost, is nu in slechts drie weken bereikt
  • Het initiatief is onderdeel van VentilatorChallengeUK, een consortium van specialistische bedrijven uit verschillende sectoren dat in het VK steun biedt aan de National Health Service
  • Honderden medewerkers van Ford produceren vrijwillig componentenkasten en beeldschermen. Samenwerking met consortium gebeurt met virtual reality
  • Er worden 15.000 Penlon Prima ES02-beademingsapparaten voor COVID-19-patiënten gebouwd

Amstelveen, 14 mei 2020 – Ford heeft in recordtijd een leegstaand magazijn omgebouwd tot een productiefaciliteit. Hier produceert het bedrijf nu onderdelen voor beademingsapparatuur voor de National Health Service (NHS).

Werknemers hebben drie weken lang onafgebroken gewerkt om de hightech productielijn operationeel te krijgen; een gigantische klus die normaliter een jaar kost. De faciliteit maakt deel uit van het consortium VentilatorChallengeUK. Dit is een samenwerkingsverband van toonaangevende technische bedrijven uit verschillende sectoren, dat 15.000 Penlon Prima ES02-beademingsapparaten levert aan de NHS. Deze gebruikt de NHS voor de verpleging van ernstig zieke COVID-19-patiënten.

"Er is dag en nacht hard gewerkt, maar de vindingrijkheid en betrokkenheid van onze mensen is fantastisch en laat zien hoe een crisis het beste in ons bovenbrengt", zegt Graham Hoare, voorzitter van de raad van bestuur van Ford of Britain. "De wijze waarop zij tijd met hun familie en gezin hebben opgeofferd, en bereid waren nieuwe dingen te leren om zo te kunnen helpen bij het bouwen van deze levensreddende apparaten, is het bewijs van hun tomeloze inzet en ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van dit team."

Het ombouwen van een magazijn in de motorenfabriek in Dagenham tot een faciliteit die voldoet aan de norm ISO9001, hield in dat het team bestaande apparatuur anders moest gaan inzetten en snel een productielijn moest opzetten voor componentenkasten en 8,4 inch beeldschermen, belangrijke onderdelen van de geassembleerde eenheden.

Er zijn 3D-printprocessen toegepast om belangrijke onderdelen te maken voor 200 werkstations die voldoen aan de social distancing-vereisten. Hier werken de vrijwilligers van Ford, waaronder machineoperators, productcoaches, technici en ingenieurs die afkomstig zijn van verschillende afdelingen. Bij volledige productie zullen er in de faciliteit meer dan 650 mensen in drie ploegendiensten werkzaam zijn.

Ford is lid van de consortiumleiding waar ook Airbus, McLaren, Penlon en Siemens deel van uitmaken. Voor de dagelijkse samenwerking met Penlon in Oxford maakt het team van Ford gebruik van HoloLens 2 virtual reality headsets. Hiermee kunnen technici en specialisten op afstand het perspectief van de HoloLens-drager op een computerbeeldscherm bekijken en realtime adviezen en informatie geven. Deze kan de drager als hologrammen zien.

"In een crisis valt hiërarchie weg. Iedereen werkt eensgezind aan een gezamenlijk doel. Door nauw samen te werken met Penlon en medisch specialisten, hebben we de kloof tussen de productie van motoren en van beademingsapparatuur razendsnel kunnen overbruggen. Nu produceren we samen met onze partners in het consortium duizenden exemplaren van een apparaat dat normaliter in kleine aantallen wordt geproduceerd", zegt Martin Everitt, plant manager, Dagenham Engine Plant, Ford of Britain.

Project Apollo

Ook werkt Ford aan het tegengaan van de verspreiding van COVID-19. Dit gebeurt in het kader van Project Apollo, een internationaal initiatief van Ford voor de productie van persoonlijke beschermingsmiddelen, samenwerking met lokale en nationale initiatieven, en het vergroten van de beschikbaarheid van beademingsapparatuur en ademhalingsapparatuur.

Het centrum voor research en innovatie van Ford in Aken heeft onlangs geholpen bij de ontwikkeling van een nieuwe PAPR (powered air-purifying respirator, een ademhalingsapparaat op batterijvoeding waarmee ingeademde lucht wordt gezuiverd). Deze wordt in de Verenigde Staten geproduceerd in de Ford-fabriek in Vreeland, Michigan.

De PAPR is bedoeld voor medewerkers in de gezondheidszorg en bevat een gezichtsbeschermende kap, een ademhalingsapparaat op batterijvoeding en een ultra-efficiënt filtersysteem dat tot acht uur lang zorgt voor de aanvoer van lucht die voor 99,97 procent is gefilterd. De ingenieurs van Ford die hebben gewerkt aan het geavanceerde luchtfiltersysteem voor interieurs, hebben hun deskundigheid ingezet voor het ontwerp en het testen van de filter in de PAPR. Dit filter is van klinisch niveau.

Verder produceert Ford gezichtsmaskers en andere gezichtsbescherming in het kader van initiatieven om medewerkers die tijdens de COVID-19-crisis in Ford-fabrieken vitale rollen vervullen een veilige werkplek te bieden.

# # #

Zelf rijden

Wit je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 47.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 62.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en negentien productiefaciliteiten (twaalf eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en zes zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission