Ford Media Center

Ford breidt Puma line-up uit en biedt klanten meer keuze - van efficiëntie tot sportieve luxe

  • Nieuw topmodel; Puma ST-Line Vignale
  • Nieuwe 7-traps automaat met dubbele koppeling nu te bestellen
  • Ford investeert volop in fabriek in Craiova in Roemenië

Amstelveen, 28 mei 2020 – Ford breidt het assortiment van de Puma verder uit met een nieuwe aandrijflijn en een extra uitrustingsniveau. Dankzij de komst van de luxueuze Puma ST-Line Vignale en een nieuwe zeventrapsautomaat met dubbele koppeling, is de line-up van de SUV-geïnspireerde compacte crossover groter dan ooit.

Ter ondersteuning van de productie van de Puma heeft Ford ongeveer € 200 miljoen geïnvesteerd in de ultramoderne fabriek in Craiova, Roemenië. Het totaal aan investeringen van Ford in Craiova komt uit op bijna € 1,5 miljard sinds 2008.

Uitgebreide reeks aandrijflijnen

De nieuwe zeventrapsautomaat met dubbele koppeling is vanaf nu te bestellen in combinatie met de 92 kW (125 pk) sterke 1.0 EcoBoost benzinemotor. Deze nieuwe aandrijflijn heeft een CO2-uitstoot van 137 g/km en een laag brandstofverbruik van 6,0 l/100 km volgens de WLTP-testnorm (NEDC: 110 g/km en 4,9 l/100 kilometer). De zeven versnellingen, het lichtgewicht ontwerp en de dubbele koppeling voor vloeiende schakelovergangen dragen allemaal bij aan een geoptimaliseerd brandstofverbruik en aan de rijdynamiek.

De Ford Puma was sinds eind 2019 een van de eerste modellen met een hogere brandstofefficiency dankzij toepassing van slimme 48-volt mild hybride technologie. Naast de nieuwe aandrijflijn met automaat wordt de Ford Puma in Nederland ook al EcoBoost Hybrid aangeboden met een vermogen van 92 kW (125 pk)* of 114 kW (155 pk)*, in combinatie met handgeschakelde zesversnellingsbak.

Luxueuze Puma ST-Line Vignale

De Puma ST-Line Vignale is gebaseerd op de sportieve Puma ST-Line X en voegt nog meer premium styling en uitrusting toe. Unieke details zijn onder meer een satijnen aluminium boven-grille en omlijsting, een zwarte ondergrille, een in carrosseriekleur gespoten achterbumper en een grote achterspoiler. De ST-Line Vignale is standaard uitgerust met LED-koplampen, Windsor lederen stoelen, een met Manacor-leder afgewerkt stuurwiel, een premium B&O audiosysteem en het Ford KeyFree-systeem.

Andere Puma-varianten, waaronder de Titanium, Titanium X en ST-Line en ST-Line X, zijn standaard voorzien van innovatieve technologieën, zoals Local Hazard Information en de veelzijdige MegaBox in de kofferbak, die ruimte biedt aan items tot ongeveer 115 cm hoog. Zo passen er met gemak twee staande golftassen of kamerplanten in de bagageruimte.

Prijzen

De complete en comfortabele Puma Titanium automaat is vanaf nu te bestellen met een vanafprijs van € 29.135. De top-of-the-range Puma ST-Line Vignale met 155 pk EcoBoost Hybrid motor kost € 34.255.

Later dit jaar wordt er een nieuw Ford Performance-model aan het modellengamma toegevoegd: de Ford Puma ST.

# # #

* 92 kW (125 pk) 1.0-liter EcoBoost Hybrid heeft een CO2-emissie van 126 g/km en een gemiddeld verbruik van 5,5 l/100 km WLTP (vanaf 97 g/km en 4,3 l/100 km NEDC). De 114 kW (155 pk) 1.0-liter EcoBoost Hybrid heeft een CO2-emissie van 126 g/km en een gemiddeld verbruik van 5,5 l/100 km WLTP (vanaf 99 g/km en 4,4 l/100 km NEDC)

 

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 47.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 62.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en negentien productiefaciliteiten (twaalf eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en zes zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission