Ford Media Center

Eerste aflevering van nieuwe videoserie 'Lifesavers' volgt paramedicus die haar droom najaagt

  • Chauffeur en paramedicus werken samen, klaar om de zieken en gewonden van Valencia te helpen
  • Eerste video uit reeks van 6 afleveringen waarin verschillende hulpdiensten worden gevolgd

Amstelveen, 31 mei 2021 – Na de universiteit wilde Sarai Granell Vicente een carrière als verkoopster, maar hoe hard ze ook werkte, ze voelde zich gewoon niet gelukkig. Het was tijd om haar droom na te jagen: een paramedicus worden.

Deze eerste video in de nieuwe 'Lifesavers'-mini-serie wordt Sarai gevolgd, die dan vier maanden in haar nieuwe rol zit. Terwijl ze een nachtdienst van twaalf uur draait, leggen de camera's haar in actie vast en krijgt ze inzicht in wat haar drijft om een lifesaver te zijn. Van het snel bijstaan van een 96-jarige man, die al een uur worstelt met zijn ademhaling, tot het opgeroepen worden bij een ruzie in een van de bars van de stad. Sarai begint aan een typische nacht, gevuld met zowel adrenaline als momenten van bezinning.

"Mijn grootste angst is niet weten wat ik moet doen tijdens een oproep, en dan falen... je moet overal op voorbereid zijn", aldus Sarai Granell Vicente. Als je werkt bij de Valencia Ambulancias Edetanas in Spanje kan je te maken krijgen met twijfels en angsten, maar Sarai voelt dat ze nu het beste doet wat ze zou kunnen doen, elke dag weer.

"Wat we hebben vastgelegd is slechts een kleine indruk van hoe intens het is. Je ziet de rauwe passie en moed die Sarai geeft aan elke patiënt die ‘s nacht haar ambulance binnenkomt. Na twee nachten was het camerateam uitgeput, terwijl Sarai daarentegen bleef doordraaien, zelfs nadat de camera's waren uitgezet", aldus Jerome Isaac, producent, Makerhouse/Ford Europa

Valencia Ambulancias Edetanas

De ambulancedienst Valencia Ambulancias Edetanas werd in 1991 opgericht en heeft ongeveer tweehonderd ambulances en honderd chauffeurs. Een deel van het medische team is al sinds het begin bij de dienst. De dienst verzorgt zowel onbegeleid als begeleid medisch vervoer voor de publieke en particuliere sector in Valencia.

De serie 'Lifesavers'

Voor elke aflevering legden de camerateams van Ford de uitdagingen vast waarmee de hulpdiensten dagelijks worden geconfronteerd, terwijl zij zich inzetten voor hun gemeenschap. De serie bestaat uit de volgende afleveringen1:

  • Aflevering 1: Ambulancedienst in Valencia, Spanje – 31 mei 2021
  • Aflevering 2: Waterreddingsdienst, Tsjechië – 21 juni 2021
  • Aflevering 3: Derby Mountain Rescue, VK – 12 juli 2021
  • Aflevering 4: Brandweer Marseille, Frankrijk – 2 augustus 2021
  • Aflevering 5: Brandweer, Slovenië – 23 augustus 2021
  • Aflevering 6: Rode Kruis Beieren, Duitsland – Datum nog niet definitief

 

# # #

 

1 Datum van videolancering kan afwijken

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

 

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 43.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 55.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission