Ford Media Center

Ford Bedrijfswagens groeit dóór in tweede kwartaal

  • Ford Bedrijfswagens de solide nummer 2 van Nederland
  • Twee-tons Transit ook in het tweede kwartaal de snelste groeier

Na een sterk eerste kwartaal in 2021, boekte Ford Bedrijfswagens ook in het tweede kwartaal goede resultaten. De groei die in recordjaar 2019 is ingezet, blijft aanhouden. Met het in de eerste helft van 2021 behaalde marktaandeel van 14,8% verstevigde Ford Bedrijfswagen dan ook wederom de solide nummer 2 positie in Nederlandse markt.

2-tons Transit en Ranger snelste groeiers

Ford Bedrijfswagens realiseerde ook in de eerste helft van dit jaar in bijna alle segmenten een hoger marktaandeel. Vooral de Ranger en de twee-tons Transit sprongen er boven uit. De recordgroei van de twee-tons Transit in het eerste kwartaal, het marktaandeel van de grootste Transit steeg toen met 40%, is gestaag doorgezet in het tweede kwartaal. De Ranger haalde in de eerste helft van het jaar een marktaandeel van maar liefst 22,2%.

Ford Pro

2021 staat niet alleen in het teken van groei op korte termijn, maar vooral ook van de uitbreiding van de dienstverlening op de (middel)lange termijn. Tijdens de Capital Markets Day die eind mei werd gehouden is Ford Pro geïntroduceerd, een wereldwijd initiatief dat de uptime van bedrijfswagens verder gaat verhogen, en de eigendomskosten (TCO) verlagen. Nederlandse ondernemers kunnen nu al profiteren van een aantal Pro-diensten, waaronder de FordPass Pro-app en Ford Service Pro. Het aanbod wordt op korte en middellange termijn fors uitgebreid.

“De behaalde resultaten in de eerste helft van 2021 zijn sterk, ondanks de branche-brede uitdagingen”, zegt Emil Bos, Commercial Vehicle Manager bij Ford Nederland. “Het wereldwijde tekort aan chips heeft ook impact op onze business. We zijn dan ook extra trots op de prolongatie van onze groei. Ondertussen bouwen we verder aan het netwerk van Transit Centrum dealers, rollen we nieuwe Pro-diensten uit én bereiden we ons voor op de lancering van de nieuwste toevoeging aan ons portfolio emissievriendelijke modellen, de E-Transit en E-Transit Custom. We kunnen niet wachten om deze volledig elektrische Transit aan ondernemend Nederland voor te stellen.”

# # #

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

Ford of Europe

produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 43.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 55.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en negentien productiefaciliteiten (twaalf eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en zeven zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

Voor meer informatie over Ford:

Ford Nederland B.V.

Afdeling Public Relations

Sebastiaan van de Pol

Telefoon: 020-5044504

E-mail: prfordnl@ford.com

Mediasite: www.fordmediacenter.nl

CO2 Emission