Ford Media Center

Ford-geur zorgt er voor dat benzinefans niets missen met de Mustang Mach-E GT

Mach-Eau is ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende geurexperts en roept traditionele autogeuren op.

Ford heeft een geur gecreëerd voor diegenen die de prestaties van de nieuwe, volledig elektrische Mustang Mach-E GT willen ervaren, maar toch een voorliefde hebben voor de suggestieve geuren van traditionele benzineauto's.

In een onderzoek in opdracht van Ford zei een op de vijf bestuurders dat ze de geur van benzine het meest zouden missen bij het overstappen op een elektrisch voertuig, en bijna 70 procent beweerde dat ze de geur van benzine tot op zekere hoogte zouden missen. Benzine was ook een populairdere geur dan wijn en kaas, en had bijna een identieke score als de geur van nieuwe boeken.

De nieuwe geur is ontworpen om deze automobilisten te helpen bij het inluiden van de toekomst van autorijden door middel van hun reukvermogen. In plaats van alleen voor de benzinegeur, is Mach-Eau ontworpen om de neus van iedereen te plezieren; een hoogwaardige geur die rokerige akkoorden, aspecten van rubber en zelfs een 'dierlijk' element combineert om een knipoog te geven naar het Mustang-erfgoed.

Hoe de geur is ontstaan

De geur Mach-Eau is gemaakt door het gerenommeerde geuradviesbureau Olfiction, met ingrediënten die elk een specifiek element van het geurverhaal toevoegen. Pia Long, een Associate Perfumer van de British Society of Perfumers, die geuren heeft gecreëerd voor enkele van de bekendste parfummerken, speelde een belangrijke rol bij het ontstaan ervan.

Haar uitgangspunt was kijken welke chemicaliën worden uitgestoten door auto-interieurs, motoren en benzine. Dit omvatte benzaldehyde, een amandelachtige geur die wordt afgegeven door auto-interieurs, en paracresol, dat essentieel is voor het creëren van de rubberachtige geur van banden. Deze werden vermengd met ingrediënten als blauwe gember, lavendel, geranium en sandelhout die metaalachtige, rokerige en meer rubberachtige accenten toevoegden. Er werd ook een 'dierlijk' element toegevoegd, dat een indruk geeft van paarden om het Mustang-erfgoed te onderstrepen.

Ford onthulde de geur dit weekend op het Goodwood Festival of Speed, een jaarlijks evenement dat autoliefhebbers van over de hele wereld aantrekt. De geur, die niet te koop is, maakt deel uit van Fords voortdurende missie om mythes rond elektrische auto's te helpen verdrijven en liefhebbers van traditionele auto's te overtuigen van het potentieel van elektrische auto's.

Per slot van rekening beweerde bijna een kwart (24 procent) van de respondenten dat ze de prestaties van benzineauto's zouden missen als ze de overstap zouden maken, maar de volledig elektrische aandrijving van 487 pk en 860 Nm van de Mach-E GT ondersteunt een nieuw niveau van Ford-rijplezier met een acceleratietijd van 0-100 km/u van slechts 3,7 seconden. Dit zijn getallen waar geen enkele fan van sportieve auto's zijn neus voor hoeft op te halen.

De Ford Mustang Mach-E GT is nu online te bestellen. Bezoek uw Ford-website voor meer informatie.

# # #

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

Ford of Europe

produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 43.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 58.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911

CO2 Emission