Ford Media Center

Team Fordzilla gaat live tijdens het virtuele Gamescom en geeft Mustang Mach-E GT weg

  • Tijdens Gamescom 2021 zal Team Fordzilla volgers vermaken met een boeiende liveshow
  • Virtuele Gamescom 2021 van 25 tot 27 augustus
  • Team Fordzilla kondigt tijdens Gamescom nieuwe informatie aan over Fordzilla Cup 2021

Team Fordzilla van Ford neemt voor het vijfde opeenvolgende jaar deel aan Gamescom met een liveshow tijdens dit virtuele evenement.

De show is gebaseerd op de maandelijkse livestreamingshow TFZ:TV op Twitch en wordt uitgezonden vanuit de Ford-locatie in Keulen, een paar kilometer van de gebruikelijke Gamescom-locatie. De captains van Team Fordzilla uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn te gast tijdens het interactieve evenement.

De kijkers krijgen de kans om drie maanden lang een Mustang Mach-E GT te mogen rijden1 en kunnen een kijkje nemen in 'Vanzilla', de Transit bedrijfswagen die is ingericht om iedereen de kans te geven te kunnen gamen. Daarnaast krijgen ze als eerste informatie over de Fordzilla Cup 2021.

Team Fordzilla zal ook het tweede seizoen aankondigen van Project P1, het vervolg van het project uit 2020 waarin gamers en Ford samenwerkten aan de ontwikkeling van een virtuele raceauto. Van dit virtuele ontwerp werd vervolgens een model op ware grootte gemaakt, dat van diverse exclusieve aangepaste gamingmogelijkheden werd voorzien. Dit model zal tijdens de show worden getoond.

Verder zijn er livemuziek van een dj en het producersduo OBS, verrassende stunts en een-op-een live-gaming tijdens dit evenement.

Gamescom 2021 duurt van 25 tot 27 augustus. Het Team Fordzilla-evenement vindt plaats op woensdag 25 augustus om 22:00 uur en is te zien op twitch.tv/teamfordzilla en live via Twitter.com/teamfordzilla.

 

Team Fordzilla

Team Fordzilla is opgezet tijdens Gamescom 2019 en bestaat uit teams van coureurs en captains uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Team Fordzilla rijdt niet alleen mee in regionale en Europese virtuele kampioenschappen, maar hostte in 2020 ook zijn eerste eigen Fordzilla Cup.

Project P1-conceptauto Tijdens Gamescom 2020 werd de originele Team Fordzilla P1 onthuld; deze allereerste virtuele raceauto was het resultaat van de samenwerking tussen gamers en auto-ontwerpers. En alsof dat nog niet uniek genoeg was, werd drie maanden later een levensecht model op ware grootte gepresenteerd. De aankondiging van de Project P1-conceptauto voor seizoen 2 zal dit alles proberen te overtreffen.

 

Vanzilla – Team Fordzilla Gaming Transit

Team Fordzilla heeft een unieke Ford Transit gemaakt met de naam 'Vanzilla'. De bedrijfswagen is uitgerust met diverse toegankelijkheidsopties en de nieuwste hightech gamingtechnologie. Vanzilla heeft al verschillende liefdadigheidsinstellingen, zorgverleners en scholen voor bijzonder onderwijs bezocht en vervolgt zijn reis door Europa.

Vanzilla is onderdeel van de missie van Team Fordzilla om gaming zo inclusief mogelijk te maken, waarbij plezier minstens zo belangrijk is als een goede score. Vanzilla speelt dan ook een belangrijke rol in de show en bij de aankondiging van de Fordzilla Cup 2021.

# # #

1 De winnaar kan gedurende drie maanden gebruikmaken van een Ford Mustang Mach-E GT. Er zijn voorwaarden van toepassing.

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

Ford of Europe

produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 43.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 58.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911

 

Voor meer informatie over Ford:

Ford Nederland B.V.

Afdeling Public Relations

Sebastiaan van de Pol

Telefoon: 020-5044504

E-mail: prfordnl@ford.com

Mediasite: www.fordmediacenter.nl

CO2 Emission