Ford Media Center

Ford bouwt fabriek in Niehl om tot Cologne Electrification Center

  • Bouwwerkzaamheden aan nieuw Cologne Electrification Center zijn begonnen
  • Herontwerp van in Keulse wijk Niehl gelegen fabriek bedoeld voor massaproductie van nieuwe volledig elektrische auto
  • Nieuwe faciliteit naar verwachting gereed in 2023

Ford is begonnen met de eerste werkzaamheden voor het ombouwen van zijn Keulse assemblagefabriek tot het nieuwe Cologne Electrification Center.

Met de sloop van een reeds afgebroken faciliteit wordt plaatsgemaakt voor een nieuwe hightech fabriek. In deze fabriek zal de carrosserie van de auto’s worden voorbereid voor de assemblage van een volledig nieuw model elektrische auto.

De vernieuwing van de fabriek in Niehl vormt een belangrijk onderdeel van de plannen van Ford om in de toekomst alleen nog elektrische voertuigen te produceren. Het Cologne Electrification Center zal in 2023 klaar zijn voor productie met de nieuwste fabricagetechnologieën.

De grote uitdaging van het project is dat het nieuwe gebouw – dat 26 meter hoog, 25 meter breed en 100 meter lang is – moet komen te staan op een reeds dichtbebouwd terrein waar al sinds 1931 auto's worden gemaakt. Het nieuwe gebouw zal een van de voornaamste wegen op de locatie overspannen.

De sloop van het oude gebouw is bewust gepland tijdens de zomersluiting van de fabriek, om ervoor te zorgen dat het verwijderen van 5.000 m3 puin de productiewerkzaamheden niet verstoort. De nieuwe faciliteit is eind juli 2022 klaar, waarna wordt begonnen met de installatie van de productieapparatuur.

"Ik ben blij dat we zijn gestart met de bouw van het Cologne Electrification Center", aldus Gunnar Herrmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ford-Werke. "Dit is voor ons een belangrijke mijlpaal, want hiermee worden we de eerste Ford-fabriek in Europa waar op grote schaal volledig elektrische voertuigen worden gebouwd."

Ford kondigde eerder al aan dat medio 2026 honderd procent van zijn personenautoaanbod in Europa in staat is om uitstootvrij te rijden. Dit betekent dat het volledige personenautoaanbod elektrisch of plug-in hybride zal zijn. In 2030 zal het complete personenautoaanbod volledig elektrisch zijn. De bouw van het Cologne Electrification Center vergt een investering van zo’n $ 1 miljard (€ 822 miljoen).

# # #

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

Ford of Europe

produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 43.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 58.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911

 

Voor meer informatie over Ford:

Ford Nederland B.V.

Afdeling Public Relations

Sebastiaan van de Pol

Telefoon: 020-5044504

E-mail: prfordnl@ford.com

Mediasite: www.fordmediacenter.nl

CO2 Emission