Ford Media Center

Exclusieve Ford Mondeo ST-Line X Wagon uiterst compleet en scherp geprijsd

  • Exclusieve versie Ford Mondeo ST-Line X Wagon is standaard voorzien van alle mogelijke extra’s, inclusief lederen bekleding, Panorama Pack, Driver Assistance Pack en Winter Pack
  • Meerprijs ten opzichte van Mondeo ST-Line Wagon is € 2.300, meerwaarde van de opties bedraagt € 4.845
  • Intelligente volledig hybride aandrijflijn van 140 kW (187 pk), eCVT-automaat en hergebruik van remenergie voor efficiëntie en rijcomfort

Amstelveen, 25 augustus 2021 – De super complete Ford Mondeo ST-Line X Wagon kent nog maar één enkele optie: de wegklapbare trekhaak. Alle overige af fabriek leverbare opties zijn namelijk standaard, er geldt zelfs geen meerprijs voor de metallic carrosseriekleur. Afgezet tegen de zeer complete uitrusting is de prijs van € 39.990 uiterst scherp, waarmee dit model ook aantrekkelijk is voor lease. De prijs ligt onder de door veel bedrijven gehanteerde leasegrens van € 40.000. Dankzij de volledig hybride aandrijflijn is de uitstoot van CO2 gemiddeld slechts 134 g/km (met trekhaak 135 g/km) volgens WLTP. Die waarde ligt ruim onder de 150 g/km die veel bedrijven in hun beleid als limiet voor het wagenpark hanteren.

Zeer rijk uitgerust

De Ford Mondeo ST-Line X Wagon is zeer rijk uitgerust. Bovenop de toch al complete uitrusting van de ST-Line biedt hij nog het Driver Assistance Pack met onder meer een achteruitrijcamera, Parkeerassistent, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert en adaptieve LED koplampen. Zelfs een Premium Sony-audiosysteem met tien speakers en 390 watt muziekvermogen maakt deel uit van dit Pack.

Comfort van topniveau

Verder is de ST-Line X uitgerust met het Winter Pack met een verwarmbaar stuurwiel en twee verwarmbare zitplaatsen achterin. Het Panorama Pack omvat een panoramadak en zonneschermen voor de zijruiten achter. Het interieur oogt stijlvol dankzij de volledig lederen bekleding. De voor deze versie leverbare metallic carrosseriekleuren maken het chique voorkomen helemaal compleet. Er is te kiezen uit Agate Black, Chrome Blue en Magnetic.

Efficiënt en ruim

Deze exclusieve topversie van de Mondeo Wagon is niet alleen compleet en in zijn segment een van de aantrekkelijkst geprijsde modellen. De Mondeo Wagon valt ook op door zijn royale binnenruimte en rijcomfort. Daaraan draagt de volledig hybride aandrijflijn bij, met een elektromotor die de 2.0-liter Atkinson-benzinemotor ondersteunt. Een starter-generator zorgt voor het terugwinnen van remenergie om de batterij van 1,4 kWh bij te laden.

De Mondeo kan gedurende korte tijd en over korte afstanden volledig elektrisch rijden met een gemiddeld verbruik van 5,9L/100km (WLTP) tot gevolg. De aandrijflijn levert een systeemvermogen van 140 kW (187 pk). De door Ford ontworpen continu variabele automatische transmissie (eCVT) helpt daarbij om het verbruik zo laag mogelijk te houden en zorgt voor extra rijcomfort.

De exclusieve Ford Mondeo Wagon ST-Line X is per direct verkrijgbaar bij de dealer.

# # #

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 43.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 55.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en negentien productiefaciliteiten (twaalf eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en zeven zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission