Ford Media Center

Mustang Mach-E escaperoom biedt interactie met ingebouwde technologie in de auto

  • Ford ontwikkelt interactieve game in Mustang Mach-E waarin spelers de taak krijgen om aanwijzingen te zoeken en instructies te volgen om te winnen – gebaseerd op populaire escaperoomgames
  • App-gebaseerde game maakt gebruik van speciale hardware als interface voor bedienen van airconditioning, luidsprekers en elektrisch verstelbare stoelen om helemaal in het spel op te gaan
  • Technologie die wordt gebruikt voor het ontwikkelen van de game kan in de toekomst worden ontwikkeld voor echte aftermarkettoepassingen

Amstelveen, 27 januari 2022 – Escaperoomgames zijn enorm populair. In dergelijke games moeten teams in een race tegen de klok aanwijzingen vinden om uit een themakamer te ontsnappen. Ford heeft dat concept toegepast op de volledig elektrische Mustang Mach-E, waarbij de bedieningselementen van de auto door de game worden gebruikt voor een interactieve spelervaring.

In het concept met spionagethema worden spelers meegenomen op een geheime missie om een pakket af te leveren. Via het luidsprekersysteem van de auto krijgen ze opdrachten te horen. De elektrisch verstelbare stoelen, de handsfree achterklep, de airconditioning en de koplampen zijn elementen die op bepaalde momenten als trigger door de game worden geactiveerd of door de speler worden gebruikt.

Buiten de verwarming en de luidsprekers worden er geen functies bediend als de auto in beweging is. En spelers kunnen, in tegenstelling tot in escaperoomgames, de auto op elk gewenst moment verlaten (wanneer dat veilig is), zonder het spel te hoeven opgeven. De game wordt geïnstalleerd op een iOS-apparaat dat samenwerkt met de auto via Apple CarPlay en intern ontwikkelde hardware en software.

“Dit is entertainment met een serieuze kant, omdat het de mogelijkheden van de huidige technologie in auto's laat zien”, vertelt Carsten Starke, technical expert interior materials & customer experience, Ford Research & Advanced Engineering, Ford Europa. “Het creëren van interactie tussen voertuig en bestuurder zou nieuwe mogelijkheden kunnen opleveren voor bijvoorbeeld een interactieve handleiding of zelfs rijcoaching.”

De game is op dit moment een concept, ontwikkeld door Ford Europa met inbreng van het Software Enablement & Researchteam van de Emerging Technology & Innovation-groep en de IOT-groep van Ford in Palo Alto, Californië. Het spel is ontwikkeld om te laten zien hoe gamen mensen kan helpen vertrouwder te raken met de functies van hun auto. Het kan zelfs een blik in de toekomst werpen waarin toepassingen bestuurders en passagiers zouden kunnen vermaken of informeren, terwijl ze wachten bij een laadstation of misschien zelfs tijdens het rijden in toekomstige autonome voertuigen.

 

# # #

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf met als thuisbasis Dearborn, Michigan. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn Ford personenauto’s, pick-ups, SUV's, geëlektrificeerde voertuigen en luxe Lincoln-voertuigen. Ook biedt het bedrijf financiële diensten via Ford Motor Credit Company en streeft het een leidende posities na in elektrificatie; mobiliteitsoplossingen, inclusief zelfrijdende diensten; en connected voertuigen. Ford heeft wereldwijd ongeveer 188.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 43.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 55.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission