Ford Media Center

Ford Pro kondigt tweede volledig elektrische bedrijfswagen in Europa aan

  • Ford Pro onthult op 9 mei meer “electrifying” productnieuws
  • Nieuwe volledig elektrische bedrijfswagen markeert voor Ford belangrijke volgende stap om tegen 2035 CO2-neutraal te zijn

 

Ford Pro heeft vandaag aangekondigd dat op 9 mei 2022 de volgende stap in het elektrificatietraject wordt onthuld.

Ford’s business unit Ford Pro richt zich op de klanten van Ford Bedrijfswagens en heeft onlangs toegezegd om tegen 2024 nog eens vier nieuwe volledig elektrische bedrijfswagens te introduceren. Vorige maand startte de productie van de langverwachte volledig elektrische E-Transit.

De nieuwe aankondiging markeert voor Ford een volgende belangrijke stap richting de doelstelling om tegen 2035 volledig emissievrije autoverkoop in Europa te realiseren. Daarbij streeft Ford ernaar om CO2-neutraliteit te bereiken in de gehele Europese voetafdruk van faciliteiten, logistiek en leveranciers.

Meer informatie volgt op 9 mei 2022.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf, gevestigd in Dearborn, Michigan. Ford zet zich in voor een betere wereld, waarin iedereen vrij is om te bewegen en zijn dromen na te jagen. Het Ford+ plan voor groei en waardecreatie van Ford combineert bestaande sterke punten, nieuwe mogelijkheden en actieve relaties met klanten om de ervaringen en de loyaliteit van die klanten te verbeteren. Ford ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn van verbonden, steeds meer geëlektrificeerde personenauto’s en bedrijfswagens en luxe voertuigen van Lincoln. Ford streeft naar een leidende positie op het gebied van elektrificatie, verbonden voertuigdiensten en mobiliteitsoplossingen, waaronder self-driving technologie. Ook biedt Ford financiële diensten aan via Ford Motor Credit Company. Ford heeft wereldwijd ongeveer 183.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 41.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 55.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

 

Voor meer informatie over Ford:

Ford Nederland B.V.

Afdeling Public Relations

Sebastiaan van de Pol

Telefoon: 020-5044504 E-mail: prfordnl@ford.com

Mediasite: www.fordmediacenter.nl

CO2 Emission