Ford Media Center

Ford Pro introduceert totaaloplossing om productiviteit van elektrische wagenparken te verhogen

  • Ford Pro introduceert speciale oplossing voor het opladen van elektrische voertuigen, inspelend op behoeften van Europese bedrijfswagenklanten
  • Geïntegreerde totaaloplossing omvat advies, installaties en software voor commerciële depots, plus ondersteuning voor thuis- en openbaar laden
  • Ford Pro Charging geschikt voor bedrijfswagens van alle merken en integreert naadloos met andere Ford Pro-oplossingen

Amstelveen, 29 april 2022 – Ford Pro lanceert een geïntegreerde laadoplossing die Europese klanten helpt bij het vinden van de beste laadstrategie voor hun elektrische bedrijfswagens. Bovendien helpt de oplossing bij de realisatie van de laadinfrastructuur en het optimaliseren van het laadproces.

Ford Pro Charging is een belangrijk onderdeel van Ford Pro en integreert naadloos met andere Ford Pro-oplossingen. Zo biedt het volledige controle aan wagenparkbeheerders en maakt het opladen voor bestuurders eenvoudiger, waardoor maximale effectiviteit en productiviteit gewaarborgd blijft. Ter ondersteuning van bedrijven bij de complexe overstap naar een elektrisch wagenpark, werken de consultants van Ford Pro Charging met klanten samen om de meest geschikte laadoplossing te vinden.

Ford Pro biedt een op maat gemaakte totaaloplossing inclusief hardware-installatie en beheersoftware om het laadproces van een geëlektrificeerd wagenpark bij een depot te optimaliseren. De oplossing biedt eenvoudige facturering en administratie via Ford Pro Charging-software – ook als de berijder de bedrijfswagen mee naar huis neemt – en maakt publiek laden inzichtelijk.

“Ford Pro Charging biedt wagenparken één geïntegreerde oplossing voor het gehele laadproces, geleverd door een partner die ze kunnen vertrouwen”, zegt Iza Lozowska, European manager, Ford Pro Charging. “We werken nauw samen met onze klanten om hun bedrijf toekomstbestendig te maken, door de juiste laadstrategie te bepalen en de overstap naar elektrische bedrijfswagens zo eenvoudig mogelijk te maken.”

Allesomvattende laadoplossingen, speciaal voor bedrijven

Ford Pro begrijpt de toenemende druk op bedrijven om hun wagenparken te elektrificeren. Zij willen duurzaamheidsdoelstellingen halen, terwijl ook hun eigen klanten steeds milieubewuster worden. Ford Pro Charging helpt bedrijven de zakelijke voordelen van elektrificatie optimaal te benutten en de meest geschikte lange termijn laadoplossingen voor hun wagenpark te bepalen. De consultants van het Ford Pro Charging-team bekijken de specifieke wensen en behoeften per klant en ondersteunen bij het implementeren van de optimale laadstrategie.

Met behulp van de E-telematics-software van Ford Pro zorgen wagenparkbeheerders ervoor dat hun voertuigen opgeladen en productief zijn. Bijvoorbeeld door belangrijke voertuiggegevens zoals inzichten en waarschuwingen op fabrikantniveau te ontvangen via het FordPass Connect-modem1, die standaard is voor de Ford E-Transit. Deze gegevens omvatten informatie over de actieradius, de laadprestaties en het kWh-verbruik met instelbare waarschuwingen voor een te laag batterijniveau en problemen met opladen. Ook kan via dit systeem de Scheduled Pre-Conditioning-functie worden geactiveerd, waarmee de cabine van de E-Transit voorafgaande aan vertrek alvast kan worden verwarmd of gekoeld. Dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een optimale actieradius. De energie die nodig is voor het verwarmen of koelen gaat niet ten koste van de batterijlading.

Op maat gemaakte laadoplossingen voor depots

Ford Pro Charging snapt als geen ander dat de beste laadoplossing verschilt per wagenpark. Zelfs klanten die al beschikken over laadfaciliteiten op hun terrein, kunnen te maken krijgen met verschillende vereisten voor verschillende depots op dezelfde locatie. De experts van Ford Pro Charging ondersteunen de klant om voor iedere locatie en depot de meest efficiënte, toekomstbestendige laadoplossing te realiseren, inclusief beheer van het gehele plannings- en inbedrijfstellingsproces. Dat maakt een snelle overstap naar een geëlektrificeerd wagenpark mogelijk, ook als bedrijven niet op de hoogte zijn van alle opties en laadmogelijkheden.

Het totaalpakket aan diensten omvat het bepalen van de beste oplossing, het samenwerken met relevante stakeholders om rekening te houden met nutsvoorzieningen en planningsbeperkingen, het installeren van hardware en het verlenen van service en ondersteuning als de laadvoorziening eenmaal in gebruik is. De installatie en het onderhoud van de hardware gebeurt in samenwerking met toonaangevende installatiepartners en fabrikanten van laadsystemen.

De intelligente software van Ford Pro Charging controleert automatisch de gebruikscyclus en het laadniveau van elk voertuig om de beschikbare energie bij een depot zodanig te verdelen dat de efficiency en inzetbaarheid van iedere bedrijfswagen wordt geoptimaliseerd. Bovendien kan de bestuurder een laadsessie starten op een vooraf ingesteld tijdstip en/of beëindigen als een bepaald laadniveau bereikt is.

Bijkomend voordeel is dat prioriteit kan worden gegeven aan de voertuigen die het vroegst op pad gaan. En door zoveel mogelijk op te laden tijdens daluren wanneer mogelijk, kunnen laadkosten worden bespaard. Dit kan klanten helpen om voertuigen die vroeg starten hogere prioriteit te geven. Daarnaast helpt het de energiekosten te verlagen voor klanten die hun wagenpark 's nachts opladen en tijdafhankelijke energietarieven hebben. Daarbij is de software en apparatuur van Ford Pro Charging ook toepasbaar op bedrijfswagens van andere merken.

Eenvoudig thuis laden

Veel werknemers rijden met de bedrijfswagen naar huis aan het einde van de werkdag. Dat betekent dat klanten van Ford ook behoefte hebben aan laadoplossingen voor thuis. Ford Pro Charging biedt ook hier oplossingen voor, zonder extra administratiewerkzaamheden. Zo is er de Ford Connected Wallbox om thuis te laden, terwijl alle laadrapporten automatisch met het centrale systeem van de wagenparkbeheerder worden gedeeld. Het is mogelijk dat het laadpunt alleen geactiveerd kan worden door een speciaal zendertje (fob) in de auto, bijvoorbeeld om fraude of ongewenst gedrag te voorkomen.

Tevens maakt de software het mogelijk om laadkosten snel en eenvoudig te declareren als dat gewenst is. Wagenparkbeheerders kunnen zelfs op afstand controleren of een voertuig een geplande laadsessie heeft gemist. Aangezien de meeste woningen geen oprit hebben, zijn berijders vaak genoodzaakt om het elektrische voertuig op te laden bij een openbaar laadpunt. In dat geval kunnen zij de unieke fob gebruiken om het voertuig op te laden bij een publiek oplaadpunt en de laadkosten automatisch te factureren.

Bedrijfsvriendelijk openbaar opladen

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat elektrische bedrijfswagens tijdens werktijd worden opgeladen bij een openbaar laadpunt. Toch biedt Ford Pro toegang tot het meest uitgebreide openbare laadnetwerk van Europa, mochten klanten toch gebruik willen maken van openbare laadvoorzieningen. Ook in dit geval kunnen klanten rekenen op de automatische en gecentraliseerde facturering per individueel voertuig. Ford Pro biedt toegang tot meer dan 300.000 laadpunten in Europa via het snelgroeiende Blue Oval Charging Network.

Door de Ford Charge Assist op te roepen via het touchscreen van het Fords SYNC 42 infotainmentsysteem, worden bestuurders geholpen bij het zoeken naar geschikte laadpunten. Zaken als de beschikbaarheid, het laadtarief en de laadsnelheid van het betreffende laadpunt worden eenvoudig en overzichtelijk in beeld gebracht, evenals het minimale laadniveau dat nodig is om de geplande eindbestemming te bereiken.

# # #

1 FordPass Connect, de FordPass App en gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass Voorwaarden voor meer informatie). Aangesloten service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologie/cellulaire netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van aangesloten functies verhinderen. Aangesloten service is exclusief Wi-Fi hotspot.

2 Rijd niet terwijl je wordt afgeleid of terwijl je een mobiel apparaat gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

 

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf, gevestigd in Dearborn, Michigan. Ford zet zich in voor een betere wereld, waarin iedereen vrij is om te bewegen en zijn dromen na te jagen. Het Ford+ plan voor groei en waardecreatie van Ford combineert bestaande sterke punten, nieuwe mogelijkheden en actieve relaties met klanten om de ervaringen en de loyaliteit van die klanten te verbeteren. Ford ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn van verbonden, steeds meer geëlektrificeerde personenauto’s en bedrijfswagens en luxe voertuigen van Lincoln. Ford streeft naar een leidende positie op het gebied van elektrificatie, verbonden voertuigdiensten en mobiliteitsoplossingen, waaronder self-driving technologie. Ook biedt Ford financiële diensten aan via Ford Motor Credit Company. Ford heeft wereldwijd ongeveer 183.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 41.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 55.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

CO2 Emission