Ford Media Center

Park the Car – Laat de auto staan

  • Stuart Rowley, President van Ford Europa, roept mensen op de auto te laten staan
  • ‘Park the Car’, want verantwoordelijk rijden gaat niet alleen om veiligheid, maar ook om de zorg voor milieu en gezondheid
  • 'Park the Car' is onderdeel van Fords wereldwijde trainingsprogramma voor jonge automobilisten 'Driving Skills for Life'

Amstelveen, 13 mei 2022 – Een bericht van Stuart Rowley, President van Ford Europa.

“Elke dag word ik eraan herinnerd hoeveel geluk ik heb om in een branche te werken met zoveel passie voor onze producten. Als kind was ik al dol op auto's en zelfs nu kan ik me nog de modellen herinneren – inclusief de kentekenplaten! – van de auto’s met mooie mijlpalen.

Terwijl Ford zich inspant om ervoor te zorgen dat iedereen vrij is om te bewegen en zijn dromen na te streven, zetten we ons ook in voor een betere wereld, een wereld waarin het cruciaal is dat we zowel voor de planeet als voor elkaar zorgen.

We werken al hard aan het tot stand brengen van de elektrificatierevolutie – met als doel om tegen 2026 jaarlijks 600.000 volledig elektrische voertuigen te verkopen. Tegen 2035 zullen alle nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch zijn. Daarnaast bereiken we CO2-neutraliteit in onze fabrieken, de logistiek en onze leveranciers in Europa.

Maar er is nog iets wat we nu allemaal kunnen doen. De auto laten staan.

'Park the Car' is een nieuw initiatief van Ford dat vandaag van start gaat. Het is waarschijnlijk het laatste wat veel mensen van een autofabrikant zouden verwachten. Verantwoord rijden gaat echter niet meer alleen om veiligheid. Het gaat ook om de zorg voor ons milieu en onze gezondheid. Eén keer per dag de auto laten staan en gaan wandelen of fietsen – bewegen – kan aanzienlijke veranderingen teweegbrengen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn de meeste Europese autoritten korter dan 5 km en – vooral in steden – zijn dit vaak het soort ritten die gemakkelijk met de fiets of te voet kunnen worden gedaan.

Slechts één keer per dag lopen of fietsen in plaats van de auto te pakken, kan de persoonlijke dagelijkse CO2-voetafdruk met wel 84 procent verminderen. Dit zou op zijn beurt een reductie van 8 procent van de CO2-uitstoot door auto's kunnen ondersteunen. Dit draagt bij aan een groenere toekomst voor iedereen.

De komst van elektrische auto’s zal daar zeker bij helpen. Maar zoals Ford-directievoorzitter Bill Ford al in 2011 opmerkte: "een file zonder uitstoot is nog steeds een file". De gemiddelde persoon brengt tot 36 uur per jaar door in een file in stadsverkeer, en als het gaat om korte ritten, helpt het laten staan van de auto bij het verminderen van die opstoppingen.

We weten dat reizen met de auto, zelfs korte afstanden, voor sommigen een absolute noodzaak is. Maar voor velen van ons, waaronder ikzelf, is het een gewoonte die we moeten veranderen. Ik ben vastbesloten om precies dat te doen en ik hoop dat velen van jullie me zullen vergezellen bij het meer lopen of fietsen in het dagelijks leven.

Het is essentieel voor ons eigen welzijn, maar ook voor dat van de planeet. De meeste volwassenen in Europa hebben overgewicht – en slechts 30 minuten per dag wandelen of fietsen kan ons helpen gezonder en langer te leven.

'Park the Car' wordt geïntegreerd in ons wereldwijde trainingsprogramma voor jonge automobilisten 'Driving Skills for Life', dat sinds de lancering in Europa negen jaar geleden al meer dan 38.000 mensen een hands-on-leerervaring heeft geboden.

We zullen de komende weken en maanden verdere plannen aankondigen om de campagne uit te breiden onder onze medewerkers en in gemeenschappen in Europa waar Ford een aanzienlijke aanwezigheid heeft. Dit betekent het ondersteunen van en investeren in programma's die lopen en fietsen stimuleren.

We zijn ervan overtuigd dat dit een kans is die mensen zullen aangrijpen. Uit een recente studie blijkt dat meer dan een derde van de Europeanen bereid zou zijn om hun auto minder te gebruiken om klimaatverandering tegen te gaan.

Ik weet dat we samen kunnen werken aan het creëren van gezondere wijken, gezondere levens en een groenere toekomst, en in de komende 12 maanden gaat 'Park the Car' zich richten op 1 miljoen keer 'de auto laten staan' in heel Europa.”

# # #

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf, gevestigd in Dearborn, Michigan. Ford zet zich in voor een betere wereld, waarin iedereen vrij is om te bewegen en zijn dromen na te jagen. Het Ford+ plan voor groei en waardecreatie van Ford combineert bestaande sterke punten, nieuwe mogelijkheden en actieve relaties met klanten om de ervaringen en de loyaliteit van die klanten te verbeteren. Ford ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn van verbonden, steeds meer geëlektrificeerde personenauto’s en bedrijfswagens en luxe voertuigen van Lincoln. Ford streeft naar een leidende positie op het gebied van elektrificatie, verbonden voertuigdiensten en mobiliteitsoplossingen, waaronder self-driving technologie. Ook biedt Ford financiële diensten aan via Ford Motor Credit Company. Ford heeft wereldwijd ongeveer 183.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 41.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 55.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

 

Voor meer informatie over Ford:

Ford Nederland B.V.

Afdeling Public Relations

Sebastiaan van de Pol

Telefoon: 020-5044504

E-mail: prfordnl@ford.com

 

CO2 Emission