Ford Media Center

Ford opent orderboeken voor nieuwe Ranger Raptor

  • Nieuwe Ranger Raptor nu te bestellen met moderne 3.0-liter EcoBoost V6-twin-turbo benzinemotor vanaf € 54.7001
  • Configurator op Ford.nl nu beschikbaar

Amstelveen, 18 mei 2022 – Ford heeft de orderboeken geopend voor de nieuwste generatie Ford Ranger Raptor. Klanten kunnen hun ultieme 4x4 pick-up vanaf nu samenstellen en bestellen. De prijzen van de nieuwe Ford Ranger Raptor, die eerder dit jaar werd onthuld, beginnen bij € 54.7001. De eerste leveringen vinden plaats vanaf Q1 2023.

Presteren met comfort

De Ranger Raptor dankt zijn naam aan de Ranger, de bestverkochte pick-up in Europa. Hij is ontwikkeld door Ford Performance met als doel uitzonderlijke prestaties te leveren. Hij beschikt over een 3.0-liter EcoBoost V6-twin-turbo benzinemotor2. De 2.0 EcoBlue dieselmotor zal op termijn aan de prijslijst worden toegevoegd. Uniek aan de Raptor zijn verder de nieuwe FOX® Live Valve-schokdempers en zeven rijmodi voor optimale prestaties op uiteenlopende terreinen. Een in deze klasse exclusief elektronisch geregeld actief uitlaatsysteem, biedt de mogelijkheid om bij de verschillende rijmodi het motorgeluid van de Ranger Raptor aan te passen aan het rijscenario.

De inzittenden kunnen ook genieten van de nieuwste digitale technologie. Het hightech interieur biedt plaats aan een volledig digitaal 12.4 inch cluster en een centraal geplaatst 12.1 inch touchscreen voor de nieuwste generatie van Fords SYNC 4A® connectiveits- en infomentsysteem3.

Klanten kunnen hun gewenste Ranger Raptor samenstellen met behulp van de online configurator op Ford.nl. Er is keuze uit de kleuren Arctic White, Conquer Grey en Code Orange en extra’s als het Raptor stickerpakket, Sportsbar en roller shutters.

Hans Schep, General Manager Ford Pro bij Ford Europa: “Vanaf nu is het voor klanten mogelijk hun perfecte nieuwste generatie Ranger Raptor te configureren. Er is een ruime keuze aan opties in de online configurator. Wat het eindresultaat ook mag zijn, de Ranger Raptor zal altijd de ultieme off-roadrijervaring leveren.”

Voor de Nederlandse markt zal de crew-cab cabine worden omgebouwd om de Ranger Raptor op grijs kenteken aan te kunnen bieden.

# # #

1 Genoteerde prijzen zijn (advies)prijzen in euro’s en ex. BTW, BPM en (onvermijdbare) kosten voor het rijklaar maken van de auto (bestaat uit een nulbeurt, 2 kentekenplaten, een in- en uitwendige poetsbeurt, transportkosten, recyclingsbijdrage, leges, gevarendriehoek, lampenset, lifehammer, hesjes en een volle tank brandstof.

2 Officieel gehomologeerde brandstofefficiëntie- en CO2-emissiecijfers zullen dichter bij de verkoopdatum worden gepubliceerd. De opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruiken, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten mogelijk.

3 Rijd niet terwijl je wordt afgeleid of wanneer je draagbare apparaten gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden vergrendeld terwijl het voertuig in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

Zelf rijden

Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via www.ford.nl/handige-links/ik-wil/proefrit-aanvragen.

Ford Motor Company

Ford Motor Company is een wereldwijd bedrijf, gevestigd in Dearborn, Michigan. Ford zet zich in voor een betere wereld, waarin iedereen vrij is om te bewegen en zijn dromen na te jagen. Het Ford+ plan voor groei en waardecreatie van Ford combineert bestaande sterke punten, nieuwe mogelijkheden en actieve relaties met klanten om de ervaringen en de loyaliteit van die klanten te verbeteren. Ford ontwerpt, produceert, verkoopt en onderhoudt een volledige lijn van verbonden, steeds meer geëlektrificeerde personenauto’s en bedrijfswagens en luxe voertuigen van Lincoln. Ford streeft naar een leidende positie op het gebied van elektrificatie, verbonden voertuigdiensten en mobiliteitsoplossingen, waaronder self-driving technologie. Ook biedt Ford financiële diensten aan via Ford Motor Credit Company. Ford heeft wereldwijd ongeveer 183.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Ford, de producten en Ford Motor Credit Company naar www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe produceert, verkoopt en onderhoudt voertuigen van het merk Ford in vijftig afzonderlijke markten en heeft ongeveer 41.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 55.000 mensen. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en veertien productiefaciliteiten (tien eigen faciliteiten en vier zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

 

Voor meer informatie over Ford:

Ford Nederland B.V.

Afdeling Public Relations

Sebastiaan van de Pol

Telefoon: 020-5044504

E-mail: prfordnl@ford.com

CO2 Emission